Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Βαρουφάκης σε Bild: Σε βελτιωμένη πρόταση των δανειστών, αντί για «όχι» θα προτείνουμε «ναι» στο δημοψήφισμα

diesmal-offenbar-kein«Έτοιμος για περαιτέρω διαπραγματεύσεις» δηλώωει ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης και καλεί την Ε.Ε να δράσει προσθέτοντας πως τα «κλειδιά» της κρίσης κρατάει πλέον η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ.
Σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Bild ο Γιάνης Βαρουφάκης εξηγεί ότι η ελληνική πλευρά είναι «ανοιχτή» για νέες προτάσεις από τους θεσμούς οι οποίες θα μπορούσαν να είναι το αντικείμενο του δημοψηφίσματος εφόσον αυτές οι προτάσεις είναι αρκετά βελτιωμένες σε σχέση με την τελευταία.

Σύμφωνα με τον Έλληνα Υπουργό, η κυβέρνηση μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή την σύσταση για «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής και να προτείνει στον ελληνικό να ψηφίσει υπέρ του «ναι».
Ερωτηθείς για την απόφαση της κυβέρνησης να προβεί σε δημοψήφισμα, διευκρίνισε ότι «δεν θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε σε όσα μας προτάθηκαν αλλά ούτε να τα απορρίψουμε δεδομένης της σημασίας του θέματος για την χώρα».
«Έτσι αποφασίσαμε να στραφούμε προς τους πολίτες για να εξηγήσουμε για ποιο λόγο εμείς βλέπουμε τις προτάσεις αυτές αρνητικά».
Ερωτηθείς αν έχει υποβληθεί από την ελληνική πλευρά μια νέα πρόταση, απάντησε αρνητικά λέγοντας πως «έχουμε ήδη καταθέσει στο τραπέζι τις ιδέες μας, εναπόκειται στα θεσμικά όργανα να δείξουν καλή θέληση».
Τέλος σε ερώτηση τι θα συμβεί αν λήξει χωρίς συμφωνία το ελληνικό πρόγραμμα την Τρίτη – bank run, επιβολή ελέγχων κεφαλαίων ή Grexit – o κ. Βαρουφάκης απάντησε ότι «αν η Ευρώπη επιτρέψει ένα τέτοιο απαράδεκτο γεγονός μόνο για να ταπεινώσει την κυβέρνηση, τότε οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να αναρωτηθούν: Θέλουμε μια τέτοια Ευρώπη;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου