Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Τσακαλώτος στη FAZ: Διαπραγματευόμαστε για τρίτη συμφωνία

tsakalotos-varoufakis«Οι διαπραγματεύσεις για το νέο πακέτο βοήθειας εξελίσσονται παράλληλα με τις διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της τρέχουσας συμφωνίας» «αποκάλυψε» ο συντονιστής του διαπραγματευτικού έργου.

«Η Ελλάδα διαπραγματεύεται για τη σύναψη ενός τρίτου προγράμματος βοήθειας» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας και συντονιστής του διαπραγματευτικού έργου, Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Ειδικότερα, μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα FAZ, o Eυ. Τσακαλώτος επισήμανε πως Ελλάδα και δανειστές βρίσκονται σε παράλληλες διαπραγματεύσεις, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία για την παροχή ενός τρίτου προγράμματος βοήθειας προς την Αθήνα.

Όπως διεύκρινισε, οι διαπραγματεύσεις για το νέο πακέτο βοήθειας εξελίσσονται εκ παραλλήλου με τις διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της τρέχουσας συμφωνίας.
«Οι δύο πλευρές δεν συζητούν μόνο για τους όρους του τρέχοντος προγράμματος βοήθειας, αλλά και για τις συνθήκες μίας πρόσθετης οικονομικής βοήθειας» διέτεινε ο Έλληνας αξιωματούχος.
«Αυτόματα, οι δύο διαπραγματευτικές διαδικασίες έχουν καταστεί ενιαίες» συμπλήρωσε, προσθέτοντας πως η τελική απόφαση για την περαιτέρω βοήθεια της Ελλάδας θα επέλθει εντός των επόμενων δύο εβδομάδων.
Αξίζει να σημειωθεί πως ανάλογη πληροφορία δημοσιεύθηκε και στις 23 Μαΐου από τη γερμανική εφημερίδα Die Welt.
Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, Ελλάδα και πιστωτές εξετάζουν τη χορήγηση νέας οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα με την προϋπόθεση ότι θα μετέχει σε αυτήν και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Επικαλούμενη Αμερικανούς αξιωματούχους, η Die Welt εξήγησε πως το ΔΝΤ θα συμμετάσχει σε ένα μελλοντικό, τρίτο «πακέτο βοήθειας» για την Ελλάδα- αλλά αυτό με μία προϋπόθεση:
Ότι η Αθήνα και οι δανειστές θα συμφωνήσουν στην επιτυχή ολοκλήρωση του δεύτερου πακέτου μεταρρυθμίσεων.
Πηγή: bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου