Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Λαγκάρντ: Θέλουμε μία ολοκληρωμένη και όχι “γρήγορη και βρώμικη” συμφωνία για την Ελλάδα

lagkarnt"Εχουμε λάβει προτάσεις και εργαζόμαστε για μία συμφωνία όσο πιο γρήγορα" τόνισε η διευθύντρια του ΔΝΤ κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της Κεντρικής Τράπεζας της Βραζιλίας, σημειώνοντας πως δεν θέλει μία δουλειά "quick and dirty"

Υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά να γίνει για την Ελλάδα και δεν πρέπει να είναι μία «γρήγορη και πρόχειρη» δουλειά, δήλωσε η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Γνωρίζω ότι χρειάζεται να γίνει πολλή δουλειά. Όλες οι πλευρές τώρα εργάζονται, λαμβάνουν προτάσεις, συνεργαζονται και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε όσο το δυνατό πιο γρήγορα», δήλωσε η κ.Λαγκάρντ, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της Κεντρικής Τράπεζας της Βραζιλίας, στο Ρίο ντε Τζανέιρο.
«Όμως θα πρέπει να υπάρξει μία ολοκληρωμένη προσέγγιση, και όχι μία γρήγορη και πρόχειρη δουλειά (quick and dirty) », πρόσθεσε.
Νωρίτερα, το Βερολίνο έβαλε φρένο στα σενάρια περί αποχώρησης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από τις διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα, τονίζοντας την ανάγκη να εμπλέκονται και οι τρεις θεσμοί (Κομισιόν, ΕΚΤ, ΔΝΤ) στις συνομιλίες. Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Γέγκερ, το Βερολίνο θεωρεί «άκρως απαραίτητη» την συμμετοχή του ΔΝΤ στις συνομιλίες για την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου