Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Αντώναρος: “Ή θα φύγει ο Σαμαράς από τη ΝΔ ή θα γίνει νέο κόμμα” – Ο Καραμανλής δεν είναι παρελθόν

antonarosΣτην εκτίμηση ότι αν ο Αντώνης Σαμαράς δεν αναλάβει άμεσα την ευθύνη για τη συρρίκνωση της ΝΔ, τότε θα υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις στο χώρο με το σχηματισμό νέου κεντροδεξιού κόμματος προχώρησε ο πρώην υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή σε συνέντευξή του στα "Παραπολιτικά". 

"Απαξιωμένη η ΝΔ, κανείς δεν ασχολείται μαζί της στους κύκλους του ΕΛΚ", δήλωσε ο Ευάγγελος Αντώναρος, ενώ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την καθυστέρηση στην επίτευξη της συμφωνίας και παράλληλα κάλεσε τους βουλευτές της ΝΔ να την υπερψηφίσουν εφόσον οι όροι της δεν πλήττουν περισσότερο τις λαϊκές τάξεις. 

Πώς τοποθετήθηκε απέναντι σε πιθανή επιστροφή του Κώστα Καραμανλη και τι αποκάλυψε για τις σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα. "Φίλος ο Πάνος Καμμένος"

Νέο κομματικό σχηματισμό στην περίπτωση που δεν υπάρξει αλλαγή ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας αργά ή γρήγορα προανήγγειλε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος με συνέντευξή του στα “Παραπολιτικά”, όπου αναφέρθηκε και στην ανάγκη η ΝΔ να απαλλαγεί από “νεοφιλεύθερες και ακροδεξιές ιδεοληψίες ώστε να απευθυνθεί ξανά στην κοινωνία”
“Κάπου μπαίνει τελεία. Κι αν εσύ δεν καταλάβεις πότε πρέπει να βάλεις τη τελεία σου μόνος σου, θα στη βάλουν με οδυνηρό τρόπο οι άλλοι. Και τότε θα μετανιώσεις που δεν είχες τη προνοητικότητα να το κάνεις με ευπρέπεια μόνος σου” ήταν το μήνυμα του κ.Αντώναρου για την επόμενη μέρα στη ΝΔ, ενώ παράλληλα εξέφρασε την άποψη ότι για να πορευτεί η ΝΔ “ως κόμμα ευρείας λαικής βάσης για τα επόμενα 40 χρόνια” πρέπει να υπάρξει αλλαγή ηγεσίας αργά ή γρήγορα.
“Διαφορετικά θα συρρικνωθεί. Και τη θέση της θα καταλάβει άλλος κομματικός σχηματισμός. Γιατί κενό στο κεντροδεξιό χώρο δεν μπορεί να υπάρξει. Για να το πω πιο απλά: Προσωπικά είμαι διαχρονικά μέλος της Νέας Δημοκρατίας γιατί ανήκω στο κεντροδεξιό χώρο. Αν κάποιος υφαρπάξει τη ΝΔ και τη μετατρέψει σε κομματίδιο εξυπηρέτησης δικών του συμφερόντων, τι θέση έχω εγώ εκεί;”
Για το λόγο αυτό υποστήριξε την ανάγκη αλλαγής κατεύθυνσης της κεντροδεξιάς παράταξης, κάτι που θα γίνει “αν σταματήσει να μιλάει στη κοινωνία με όρους καημένης απατημένης συζύγου, αν απαλλαγεί από ακροδεξιές και νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες, αν ξαναβρεί την κοινωνική της ευαισθησία” σεβόμενη παράλληλα τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας.
Μάλιστα, σημείωσε πως από τις επαφές που έχει με αξιωματούχους της ΕΕ βλέπει ότι “κανείς δεν ασχολείται με την ελληνική κεντροδεξιά, “μάλλον γιατί δεν έχει πείσει κανένα ότι είναι αυτή τη στιγμή εναλλακτική δύναμη εξουσίας”
Αναφερόμενος στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή ξεκαθάρισε ότι είναι ενεργός πολιτικά καθώς “ανήκει και δρα στο σήμερα” και ότι “οι Έλληνες προσβλέπουν σε εκείνον ως τη μοναδική ελπίδα σωτηρίας σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά στη χώρα”
“Ας σταματήσουν λοιπόν όσοι αυτοπεριχαρακώνονται σε αντιλήψεις του προχθές, να βλέπουν υπόγειες διαδρομές και συνωμοσίες εκεί όπου δεν υπάρχουν” σχολίασε χαρακτηριστικά σε ερώτηση για τις σχέσεις του Κώστα Καραμανλή με τον Αλέξη Τσίπρα
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους εταίρους, τονίζοντας πως έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος, ωστόσο εξέφρασε την άποψη πως “μια μέτρια συμφωνία είναι καλύτερη από μία συμφωνία”.
Εμφανίστηκε βέβαιος ότι τελικά θα υπάρξει μία συμφωνία και την οποία θα πρέπει να στηρίξει η ΝΔ “αν εξασφαλίζει μεσο-μακροπρόθεσμα την παραμονή της χώρας στην ευρζώνη, αν δεν γονατίζει κι άλλο τη μεσαία τάξη και αν ανοίγει δρόμο εξόδου από τη στασιμότητα στην οικονομία στοιχειοθετώντας τις προυποθέσεις για παραγωγική ανάπτυξη”
“Αν η συμφωνία ανταποκρίνεται σε όλα αυτά, δεν βλέπω πως η Νέα Δημοκρατία, η κατ’ εξοχήν ευρωπαική παράταξη στη χώρα μας, θα μπορέσει να αρνηθεί τη στήριξη της. Όποιος σκέφτεται διαφορετικά, μάλλον σε άλλους χώρους θα πρέπει να αναζητήσει τη πολιτική του στέγη” τόνισε χαρακτηριστικά
Τέλος, αποκάλεσε “φίλο του” τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, τον οποίο σέβεται ως υπουργό στην σημερινη κυβέρνηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου