Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

"Η Αθήνα δεν έχει καταθέσει κανένα σοβαρό σχέδιο καταπολέμησης του πελατειακού πολιτικού συστήματος. ΜΟΝΟ ΦΟΡΟΥΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ... "

"Η Αθήνα δεν έχει καταθέσει κανένα σοβαρό σχέδιο καταπολέμησης του πελατειακού πολιτικού συστήματος"Επίθεση στην ελληνική κυβέρνηση εξαπέλυσε την Πέμπτη ο επικεφαλής των Φιλελεύθερων και Δημοκρατών για την Ευρώπη, Γκι Φερχόφσταντ, λέγοντας ότι δεν έχει καταθέσει κανένα σοβαρό σχέδιο καταπολέμησης του «πελατειακού πολιτικού συστήματος» και ότι μόνο προσπαθεί να αυξήσει τους φόρους. 
«Η ενότητα και η ακεραιότητα της ζώνης του ευρώ είναι σε κίνδυνο. Οι Έλληνες και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν γιατί δεν έχει καταστεί δυνατόν να καταλήξουν σε συμφωνία κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών […]
αναμέναμε από την ελληνική κυβέρνηση να προτείνει ένα σοβαρό σχέδιο μεταρρυθμίσεων για να διαλύσει το ελληνικό πελατειακό πολιτικό σύστημα, να ανοίξει την ελληνική οικονομία, να αναζοωγονήσει την αγορά εργασίας και να καταπολεμήσει την καλά εδραιωμένη διαφθορά στην ελληνική κοινωνία», είπε χαρακτηριστικά.

«Δυστυχώς, μέχρι στιγμής έχουμε δει μόνο προσπάθειες να αυξήσει τους φόρους και προτάσεις για να συμμαζέψει τα τελευταία ευρώ που μπορούν να βρουν, προς εξόφληση των πιστωτών τους. Αυτή είναι μια γρήγορη και βραχυπρόθεσμη πολιτική αντί ενός απολύτως αναγκαίου σχεδίου βιώσιμων μεταρρυθμίσεων για να δώσει στην ελληνική κοινωνία τα μέσα να βγει ισχυρότερη από την κρίση.», κατέληξε.

Οι διαπραγματεύσεις Αθήνας - δανειστών χαρακτηρίζονται από έλλειψη διαφάνειας και όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, περιλαμβανομένου του Έλληνα Πρωθυπουργού, θα πρέπει να ενημερώσουν τους Ευρωπαίους πολίτες για τις εξελίξεις σε συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρόσθεσε. 

«Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο Πρόεδρος του Eurogroup Ντάισεμλπουμ, ο Επίτροπος Μοσκοβισί, και ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Ντράγκι θα πρέπει να έρθουν και να εξηγήσουν γιατί οι διαπραγματεύσεις έχουν συρθεί εδώ και μήνες, αλλά και γιατί η ελληνική κυβέρνηση έχει αποτύχει μέχρι στιγμής να παρουσιάσει ένα στερεό σχέδιο μεταρρύθμισης» σημείωσε ο κ. Φερχόφσταντ.

«Οι διαπραγματευτές θα πρέπει να ελέγχονται από το μόνο ευρωπαϊκό θεσμικό όργανο που είναι δημοκρατικά εκλεγμένο. Πρόκειται για το μέλλον της Ελλάδας, της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο σύνολό της», πρόσθεσε η ευρωβουλευτής των Φιλελευθέρων Σιλβί Γκουλάρντ, που είναι επίσης στην επιτροπή οικονομικών της Ευρωβουλής.


Πηγή: http://www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου