Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Η κα Κωνσταντοπούλου μπορεί τώρα να δει ότι η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου δεν είναι ένα ανακοινωθέν του Eurogroup, αλλά μια νομικά δεσμευτική σύμβαση υπογεγραμμένη από τον Ελληνα υπουργό οικονομικών στις 27 Φεβρουαρίου. Μια σύμβαση που διέπεται από το αγγλικό δίκαιο και υπάγεται στη δικαιοδοσία των δικαστηρίων του Λουξεμβούργου.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSIΤο ψέμα έχει μικρά ποδάρια
Το κείμενο της συμφωνίας για τετράμηνη παράταση του τρέχοντος προγράμματος, με όλα τα συνοδευτικά έγγραφα (νομικά κείμενα κλπ) και την υπογραφή του, έδωσε το προεδρείο της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής στους βουλευτές-μέλη της.
Για την ακρίβεια το κείμενο το είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου και το προεδρείο το διένειμε στους βουλευτές της επιτροπής. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης υποστήριξαν ότι είναι η πρώτη φορά που έρχεται πλήρως στη Βουλή η συμφωνία της κυβέρνησης για την τετράμηνη παράταση, μαζί με τα συνοδευτικά έγγραφα και υπογεγραμμένη από τον Γιάνη Βαρουφάκη.
Η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ ήταν έντονη: Υποστήριξε ότι η υπογραφείσα στις 27 Φεβρουαρίου σύμβαση, από τον κ. Βαρουφάκη, παραπέμπει ρητά σε νέο μνημόνιο, ότι διέπεται από το αγγλικό δίκαιο και υπάγεται στη δικαιοδοσία των δικαστηρίων του Λουξεμβούργου.
«Αυτό είναι μια πρώτη συμβολική αποκάλυψη των απροκάλυπτων ψεμμάτων στα οποία βασίζει την προπαγάνδα της η κυβέρνηση. Το ψέμα όμως έχει μικρά ποδάρια. Εκεί που έφτυναν, γλείφουν τώρα πανικόβλητοι» τονίζει η Χ. Τρικούπη.
Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στην Εξεταστκή Ανδρέας Λοβέρδος, ζήτησε να συζητηθεί «εδώ και τώρα» η σύμβαση, πρόταση με την οποία συμφώνησαν και οι εκπρόσωποι των ΑΝΕΛ, του Ποταμιού και της Χρυσής Αυγής. Ωστόσο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τόνισαν ότι θα πρέπει να αναμένει η Εξεταστική το επίσημο κείμενο από το υπουργείο Οικονομικών.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα την παράταση μέχρι 30.6.2015 (τρίτη τροποποίηση) του τρέχοντος προγράμματος, δηλαδή της «κύριας σύμβασης χρηματοοικονομικής διευκόλυνσης» μεταξύ Ελλάδας και EFSF που παραπέμπει ρητά στο μνημόνιο. Πρόκειται για τη σύμβαση που υπέγραψε στις 27.2.2015 ο κ. Βαρουφάκης σε εκτέλεση της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου, όταν η χώρα πήγαινε να πάρει λεφτά χωρίς μνημόνιο και πήρε μνημόνιο χωρίς λεφτά!
Τα σχετικά έγγραφα εμφανίζονται στη Βουλή με καθυστέρηση τριών ολόκληρων μηνών και αφού ο αρμόδιος Υπουργός Οικονομικών - παραβιάζοντας το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής -  αρνήθηκε προκλητικά να ανταποκριθεί σε σχετικές επίμονες ερωτήσεις και  αιτήσεις κατάθεσης εγγράφων που υπέβαλε το ΠΑΣΟΚ.
Έστω και με τέτοια καθυστέρηση είναι σημαδιακό το γεγονός ότι το υπογεγραμμένο από τον κ. Βαρουφάκη κείμενο της παράτασης του μνημονίου ήρθε στη Βουλή μέσω της εξεταστικής επιτροπής, η οποία εκ των πραγμάτων ασχολείται και με την παράταση του δεύτερου μνημονίου που υπέγραψε η σημερινή κυβέρνηση χωρίς νομοθετική εξουσιοδότηση και ερήμην της Βουλής, αλλά και με το τρίτο μνημόνιο που δυστυχώς είναι πλέον αναγκασμένη να υπογράψει η κυβέρνηση λόγω των τραγικών χειρισμών της των τελευταίων τεσσάρων μηνών.

Οι υπουργοί και οι βουλευτές της πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ μπορούν τώρα να δουν πώς έχασε η σημερινή κυβέρνηση μέσα από τα χέρια της τα 11 δις ευρώ του ΤΧΣ , ενώ η χώρα αντιμετωπίζει δραματικά προβλήματα ρευστότητας.
Αυτό είναι μια πρώτη συμβολική αποκάλυψη των απροκάλυπτων ψεμμάτων στα οποία βασίζει την προπαγάνδα της η κυβέρνηση. Το ψέμα όμως έχει μικρά ποδάρια. Εκεί που έφτυναν, γλείφουν τώρα πανικόβλητοι.
Λοβέρδος: Represented by Yanis Varoufakis...
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος, που μετείχε στην Εξεταστική Επιτροπή, δήλωσε:
«Μας διανεμήθηκε και η τρίτη παράταση του μνημονίου, της 20ης Φεβρουαρίου 2015, την οποία συνυπέγραψε και η Ελληνική Δημοκρατία, represented by Yanis Varoufakis!!! Τι τραγωδία να διαβάζεις για την ισχύ του Δικαίου του Λουξεμβούργου, αλλά και του αγγλικού Δικαίου, ή για τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, για το σύννομον της υπογραφής του υπουργού αυτού, που για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελούσε, η ίδια ακριβώς, "προκατασκευαζόμενη" γνωμοδότηση κλπ κλπ κλπ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου