Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Συμβιβασμός μόνο με πολιτικό σχέδιο-Καθυστερούμε γιατί οι δανειστές επιμένουν στο μνημόνιο. ΤΑ ΕΙΠΕ ΟΛΑ.. ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΡΗΞΗ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ..

tsakalotos"Δεν έχει νόημα να κάνουμε συμβιβασμό μόνο και μόνο για να οδηγηθούμε σε έναν άλλον, πρέπει να υπάρχουν κόκκινες γραμμές" ξεκαθάρισε ο συντονιστής της νέας διαπραγματευτικής ομάδας, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας "Στο κόκκινο". Παράλληλα, υποστήριξε τον Γιάνη Βαρουφάκη, λέγοντας πως ο "τρόπος του Γιάνη έφερε αποτελέσματα"

Την άποψη ότι τα πεδία συμβιβασμού στις διαπραγματεύσεις με τους ευρωπαίους εταίρους πρέπει να εντάσσονται σε ένα πολιτικό σχέδιο εξέφρασε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός διεθνών οικονομικών σχέσεων και συντονιστής της νέας πολιτικής διαπραγματευτικής ομάδας, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

«Εγώ νομίζω ότι πρέπει να υπάρχουν κόκκινες γραμμές, πεδία συμβιβασμού, αλλά τα πεδία συμβιβασμού να εντάσσονται σε πολιτικό σχέδιο. Αν έχεις πολιτικό σχέδιο και αυτό δίνει διεξόδους, τότε μπορείς να δεχθείς κάποιους συμβιβασμούς. Αντιθέτως αν στο μόνο που οδηγεί ένας συμβιβασμός είναι στον επόμενο, τότε δεν έχεις λόγο να το κάνεις», ανέφερε σχετικά ο κ. Τσακαλώτος
Παράλληλα, πρόσθεσε πως «δεν έχουμε λόγο να κάνουμε κάτι στην ενδιάμεση συμφωνία που θα μας φέρει πολύ αδύναμους στην μεγάλη διαπραγμάτευση»
Ο ίδιος σημείωσε ότι παρά τις αντιδράσεις «περάσαμε νομοσχέδια όπως αυτό της ανθρωπιστικής κρίσης» και υπογράμμισε ότι ανάλογες κινήσεις θα γίνουν και στο μέλλον.
Η καθυστέρηση στην διαπραγμάτευση οφείλεται στην επιμονή των δανειστών να συνεχιστεί το μνημόνιο και όχι γιατί η κυβέρνηση δεν είχε σχέδιο, πρόσθεσε και τόνισε ότι δεν είναι όλοι οι δανειστές ίδιοι, σημειώνοντας ότι «δεν νομίζω ότι θέλουν όλοι να ρίξουν την κυβέρνηση, ούτε όλοι θέλουν να δουν την Ελλάδα έξω από την ευρωζώνη».
Αναφερόμενος δε στην επίθεση που δέχτηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης από ομολόγους του και ευρωπαίους αξιωματούχους, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε πως η επίθεση εναντίον του υπουργού Οικονομικών είναι επίθεση κατά της κυβέρνησης.
«Όλη η κυβέρνηση ξέρει ότι η επίθεση στον Βαρουφάκη είναι επίθεση στην κυβέρνηση. Και είναι ενοχλητικός ο Βαρουφάκης γιατί ξέρει τα επιχειρήματά τους καλύτερα απ’ ό,τι τα ξέρουν αυτοί. Αυτό τους ενοχλεί. Αντιθέτως η προηγούμενη κυβέρνηση είχε αντιπροσώπους που συμφωνούσαν σε όλα. Δεν νομίζω ότι ήταν και καλός τρόπος διαπραγμάτευσης. Ο τρόπος του Γιάνη και όλης της διαπραγματευτικής ομάδας έχει φέρει ήδη αποτελέσματα», επισήμανε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου