Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Ως εδώ τα παιδιαρίσματα! Η χώρα χρειάζεται ενιαία κυβέρνηση..

Πρέπει κάποια στιγμή κάποια  “παιδιά” στον κυβερνώντα, πια, ΣΥΡΙΖΑ ν' αποφασίσουν αν θα κάτσουν κάτω να μάθουν πως γίνεται η δουλειά, ή θα συνεχίσουν χαζοχαρούμενα να συμπεριφέρονται σαν να απολαμβάνουν... σχολική εκδρομή! Γιατί, η έλλειψη εμπειρίας  σε καθήκοντα διακυβέρνησης, μέχρις ενός ορίου μπορεί να θεωρείται δικαιολογία -που, πάντως, δεν είναι δυνατόν ν' ανατρέπει και την κοινή, απλούστατη, στοιχειώδη λογική.

Μια μέρα πριν πάει στο Βερολίνο για την κρίσιμη (και αποφασιστικής σημασίας, όπως διαφαίνεται) συνάντησή του με την Μέρκελ, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα διάβασε, υποθέτουμε, την συνέντευξη του υπουργού του Παραγωγικής Ανασυγκρότησης , Παναγιώτη Λαφαζάνη, σε σαββατιάτικη εφημερίδα, στην οποία επέμενε στον.... χαβά του ότι ιδιωτικοποιήσεις (τις οποίες θα συζητούσε ο κ. Τσίπρας με την Γερμανίδα καγκελάριο) δεν πρόκειται να γίνουν γιατί αποτελούν “ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας”, και ο ΣΥΡΙΖΑ “δεν κάνει πίσω σ' αυτό ούτε ρίχνει νερό στο κρασί του...”. Θα μπορούσε να πει “άλλο ιδιωτικοποιήσεις και άλλο ξεπούλημα”-αλλά δεν το είπε, για να μείνει συνεπής στην... πούρα αριστερή λογική του αντιπολιτευόμενου ΣΥΡΙΖΑ. Και θεωρούμε απολύτως λογικό, η φράου Μέρκελ (που ενημερώνεται, βεβαίως, για όλες τις επίσημες δηλώσεις των Ελλήνων υπουργών, όπως και ο κ. Τσίπρας για τις αντίστοιχες των Γερμανών...) να τον ρώτησε στο... αρμένικο δείπνο που του παρέθεσε, με ειλικρινή απορία, “μα βρε Αλέξη, με τους υπουργούς σου δεν συνεννοείσαι, ή σε υπονομεύουν;”
Και, καλά. Ο Λαφαζάνης άντε δεν “κατάλαβε” την σοβαρότητα της διαπραγμάτευσης Τσίπρα -όπως άλλωστε ούτε ο ιστότοπος ΙΣΚΡΑ, τον οποίο ελέγχει, που συνεχίζει την...επαναστατική κριτική του στην κυβέρνηση. Ο υποψήφιος γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ (πήρε περίπου το 36% των ψήφων-δεν είναι λίγο...) Αλέκος Καλύβης, που μιλώντας μετά την συνάντηση του πρωθυπουργού με την Μέρκελ επανέλαβε τις ιδεοληψίες περί ιδιωτικοποιήσεων, και έβαλε νερό στο κρασί του μόνο για όσες,,, έχουν ήδη ολοκληρωθεί (κι' αυτό,μέχρι να... βρεθούν χρήματα για να τις επανακρατικοποιήσουν!), πως ερμηνεύεται; Και πώς ακούγεται στ' αυτιά όσων ζητάμε την κατανόηση και συνδρομή;
Ο Αλέξης Μητρόπουλος (αντιπρόεδρος της Βουλής), αμφισβητεί την νομιμότητα της συμφωνίας της 20ης Μαρτίου που ιδρώσαμε να πετύχουμε (ως ύστατη ευκαιρία) γιατί... δεν έχει υπογραφές (!) και ψελλίζει κάτι ακατάληπτα περί της σκοπιμότητας υλοποίησής της, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης και... υπαρχηγός του κ. Καμένου δημοσιοποιεί αιδημόνως κάποιες ... επιφυλάξεις του για το τι πρέπει να ψηφισθεί και τι όχι  στην Βουλή, ο υπουργός Επικρατείας (και δη για... τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου!) κ. Φλαμπουράρης μας λέει ότι θα ξεπληρώσουμε το χρέος “με αέρα!”, την ώρα που ο κ. Τσίπρας δεσμεύεται δημοσίως ότι “θα τηρήσουμε όλες μας τις υποχρεώσεις...”, η απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων ακυρώνεται, η μελετούμενη ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων (ως διαρθρωτική αλλαγή για την διάσωση του ασφαλιστικού- το λένε οι “θεσμοί”, το παραδέχονται και οι δικοί μας επαΐοντες...), όσοι απομακρύνθηκαν από το δημόσιο περιμένουν πότε θα επαναπροσληφθούν... Γενικά, είμαστε... μια ωραία ατμόσφαιρα!
Η διακυβέρνηση μιας χώρας, θέλει μια κοινή γραμμή, πολιτικό προσωπικό με επάρκεια και ικανότητες για να την εφαρμόσει (τι στον κόρακα, ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμαζόταν δυο χρόνια για ν' αναλάβει την εξουσία, δεν μπορούσε να προετοιμάσει δυο χιλιάδες στελέχη να μάθουν την δουλειά;) και ξεκαθαρισμένη πολιτική στόχευση. Διαχείριση της εξουσίας με... συνιστώσες, ιδεοληψίες και “πήγες και είπες κι' έλεγες, πώς πήγα κι' είπα κι' έλεγα..”, δεν γίνεται. Όσο πιο σύντομα το καταλάβει ο κ. Τσίπρας και πάρει τις δύσκολες αποφάσεις του, τόσο θα μπορούμε να παραμείνουμε ψιλοαισιόδοξοι σκεπτικιστές...

Πηγή: Ως εδώ τα παιδιαρίσματα! Η χώρα χρειάζεται ενιαία κυβέρνηση... | iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου