Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΒΑΓΓΕΛΗ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΕ ΑΚΟΥΕΙ ΠΙΑ ΚΑΝΕΝΑΣ..... ΔΥΣΤΥΧΩΣ. !!

(EUROKINISSI/ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)Ολοταχώς προς Μνημόνιο 3 οδεύει η χώρα, τονίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξη στην οποία ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της.
«Χάσαμε το πρωτογενές πλεόνασμα και το θετικό ρυθμό ανάπτυξης. Εχουμε υστέρηση εσόδων και διαρροή καταθέσεων. Επενδυτική ακινησία και αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων», τονίζει  ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά». «Αρα οδεύουμε ολοταχώς προς Μνημόνιο 3, χωρίς να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα οξύτατα τρέχοντα προβλήματα ρευστότητας. Και όλα αυτά εν έτει 2015. Φανταστείτε να ακολουθούσαμε αυτή την πολιτική το 2010, 2011, 2012, 2013, τι θα είχε συμβεί», προσθέτει.

Ακόμη, ο κ. Βενιζέλος κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν φέρνει τη συμφωνία στη Βουλή, γιατί δεν θέλει να φανεί ότι υπέγραψε το ίδιο κείμενο με την προηγούμενη κυβέρνηση και κυρίως δεν θέλει να φανεί ότι «τους πήραν μέσα από τα χέρια» τα 11 δισ. του αποθεματικού του ΤΧΣ τα οποία ετέθησαν στον απόλυτο έλεγχο του EFSF και της ΕΚΤ, κάνοντας λόγο για συντριπτική ήττα των «δήθεν» σκληρών διαπραγματευτών.
Σε ερώτηση για το αν φοβάται χρεοκοπία ή Grexit, απάντησε: «Εχω πει πολλές φορές ότι ούτε διεθνές πιστωτικό γεγονός με τη νομική έννοια του όρου θα μας αφήσουν να υποστούμε, ούτε Grexit θα γίνει. Η χώρα δυστυχώς σέρνεται και υποβαθμίζεται εντός ευρώ, την ώρα που ήταν έτοιμη να βγει στην επιφάνεια και να περάσει στη συνέχεια στην ομαλότητα».
Τέλος, αναφερόμενος στην εξεταστική για το μνημόνιο, τόνισε ότι την περιμένει με χαρά. «Ως διαρκή επιτροπή για να εξετάσει και το τι κάνει τώρα η κυβέρνηση και το πώς θα πάμε δυστυχώς στο μνημόνιο 3. Αλλά θα αρχίσουμε από τα αίτια της κρίσης και από την περίοδο 2004-2009, όχι από το 2010. Οι συμφωνίες ασυλίας που συνήψε ο ΣΥΡΙΖΑ με μια πλευρά της ελληνικής Δεξιάς, δεν θα επιβιώσουν στην Βουλή».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου