Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015

Εκτός “κάδρου” αφήνει ο Τσίπρας τον Καραμανλή: Εξεταστική για Παπανδρέου, Παπαδήμο και Σαμαρά Η δεύτερη θητεία του οποίου 2007 – 2009 αποτελεί κατά πολλούς την βασική αιτία της κορύφωσης της κρίσης χρέους που οδήγησε στα Μνημόνια.

13119Κίνηση πολιτικού αντιπερισπασμού ,αποτελεί η σημερινή πρόταση (καθ υπόδειξη Καμμένου) του Τσίπρα περί της σύστασης εξεταστικής για τα Μνημόνια.
Η “είδηση” πάντως δεν είναι τόσο στην προαναγγελία της Εξεταστικής, όσο στο ότι ο Τσίπρας και ο Καμμένος επιλέγουν να αφήσουν εκτός “κάδρου¨τον Κώστα Καραμανλή. 
Η δεύτερη θητεία του οποίου 2007 – 2009 αποτελεί κατά πολλούς την βασική αιτία της κορύφωσης της κρίσης χρέους που οδήγησε στα Μνημόνια.

Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ τις περιόδους διακυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, του Λουκά Παπαδήμου και των Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελου Βενιζέλου θα περιλαμβάνει η κοινή πρόταση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο.
Η περίοδος διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή εξαιρείται.
Η εν λόγω πρόταση θα κατατεθεί εντός της ημέρας στη Βουλή. Όπως δήλωσε ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, η εξεταστική επιτροπή θα αφορά την υπαγωγή της Ελλάδας στο καθεστώς του μνημονίου και της επιτήρησης και κάθε άλλο ζήτημα εφαρμογής τους.
«Υλοποιούμε μια δέσμευση χωρίς διάθεση ρεβανσισμού και ποινικοποίηση πολιτικής ζωής για να αναζητηθούν αιτίες και ευθύνες μιας πρωτοφανούς κρίσης που ισοπέδωσε την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων», δήλωσε ο κ. Μαντάς.
Τα θέματα που θα εξεταστούν αναμένεται να είναι η πρώτη και η δεύτερη δανειακή σύμβαση επί κυβερνήσεως Παπανδρέου, το PSI με πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο και υπουργό Οικονομικών τον Ευάγγελο Βενιζέλο αλλά και η περίοδος διακυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά.
Ως πιθανότερη ημέρα διεξαγωγής της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής είναι η Μεγάλη Δευτέρα. Για τη σύσταση της απαιτούνται 120 θετικές ψήφοι βουλευτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου