Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Αφαίρεση τριών βαθμών από τον Παναθηναϊκό για τα επεισόδια της Λεωφόρου

Από τις εκθέσεις των αρμόδιων φορέων τα επεισόδια, που έγιναν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα της Κυριακής, είχαν χαρακτηριστεί εκτεταμένα και το κατηγορητήριο ήταν πολύ βαρύ για τους "πράσινους", οι οποίοι δεν μπόρεσαν να διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή του ντέρμπι.
Την Πέμπτη εκδικάστηκε η υπόθεση και παρά την υπερασπιστική γραμμή που ακολούθησε η διοίκηση του "τριφυλλιού" η "βαριά" τιμωρία δεν αποφεύχθηκε. Η ποινή που επεβλήθη στον Παναθηναϊκό του "αφαιρεί" ουσιαστικά τη μεγάλη νίκη που πέτυχαν ο Αναστασίου και οι ποδοσφαιριστές του, φέρνοντάς τον ξανά στο -6 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

Ως προς την αφαίρεση βαθμών δεν υπήρξε ομοφωνία των μελών της επιτροπής (2-1).
Η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής
"ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της,  για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της καθώς επίσης: "Σας διαβιβάζουμε συμπληρωματικά με την από 108/24-2-2015 κλήση που σας αποστείλαμε και το υπ’ αριθμ. πρωτ. 7495/2015 έγγραφο του Υπεύθυνου Άσκησης Πειθαρχικής Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων θεωρούμενο ενιαίο σώμα μ’ αυτήν»: Συνεκδικάζει την υπ΄ αριθμ. πρωτ. 108/24-2-15 κλήση προς απολογία της Α' βάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League  και την από 25-2-15 πειθαρχική δίωξη του Υπευθύνου Άσκησης Πειθαρχικής Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων. Καθορίζει συνολική χρηματική ποινή εκατό χιλιάδων ευρώ. Επίσης επιβάλλει ποινή διεξαγωγής δύο (2) αγώνων χωρίς θεατές και αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα, κατά πλειοψηφία ως προς την ποινή αφαίρεσης των τριών (3) βαθμών".
Είναι βέβαιο ότι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα ασκήσει έφεση κυνηγώντας τη μείωση ή ακόμη και την εξάλειψη της πρωτόδικης ποινής στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου