Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Διαμαρτυρήθηκε στον Ιερώνυμο η Ζωή...

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε χθες ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, με την πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, με αφορμή τα όσα έγιναν στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Μεγαλόπολης, όπου την περασμένη Κυριακή τελέσθηκε μνημόσυνο για τους 212 εκτελεσθέντες πατριώτες της Κατοχής.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την αρχιεπισκοπή, ο αρχιεπίσκοπος παρέπεμψε το θέμα προς συζήτηση στην προσεχή συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου που θα διεξαχθεί την προσεχή Δευτέρα.



Υπενθυμίζεται ότι ο μητροπολίτης Γόρτυνος Ιερεμίας χαρακτήρισε «αλειτούργητους» τους επίσημους που παραβρέθηκαν στο μνημόσυνο, μεταξύ των οποίων ήταν και η πρόεδρος της Βουλής, εξαιτίας του γεγονότος ότι καθυστέρησαν στην προσέλευσή τους.

Οι χαρακτηρισμοί του μητροπολίτη προκάλεσαν την αντίδραση των επισήμων, οι οποίοι και αποχώρησαν από την εκκλησία.
Διαβάστε τι είπε ο Μητροπολίτης Ιερεμίας, σύμφωνα με το romfea.gr:

«Τετιμημένοι άρχοντες, σας βλέπουμε με τιμή και με σεβασμό, αλλά ως Επίσκοπος της επαρχίας ατής έχω να σας πω με πόνο το εξής:

Είστε παραβάτες του προγράμματός σας! Καθορίσατε το Μνημόσυνο ώρα 10:00, εμείς αρχίσαμε μετά τις 10:00, λέγαμε οργά την Ακολουθία, και όμως ήλθατε μετά το πέρας του Μνημόσυνου.

Θα έλεγα ότι έπρεπε να έλθετε και πολύ πριν οπό το Μνημόσυνο, για να λειτουργηθείτε. Κυριακή σήμερα, που λειτουργηθήκατε σεις οι άρχοντες μας; Αλειτούργητοι άρχοντες;

Tί προκοπή να δούμε τότε με αλειτούργητους άρχοντες; Τί κακό είναι αυτό πού συμβαίνει με σας τούς επισήμους; Έχουμε επίσημες εορτές και έρχεστε μετά-μετά την Λειτουργία, στην Δοξολογία μόνο.

Δεν είναι ἡ Λειτουργία, κύριοι Επίσημοι, για τον αφελή λαό. Ἡ Λειτουργία είναι αναγκαία προπαντός για σας, για να λάβετε την ευλογία του Θεού, για να κυβερνήσετε σωστά τον ματωμένο και αγιασμένο αυτό τόπο της πατρίδας μας».

πηγη topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου