Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Καλη δύναμη και καλο κουραγιο σε ολους μας.

Σημερα που αλλοι πανηγυρίζουν κι αλλοι βλέπουν συμφορές με την κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ, εμενα θα μου επιτρέψετε να κανω ένα ευρύτερο και πιο μακροπρόθεσμο σχόλιο.
 Η Ελλάδα ζει μεσα σε μια πρωτόγνωρη πολιτικη, οικονομική, κοινωνική, ηθική κι αξιακή κριση εδώ κι αρκετα χρονια. Η σφοδρότητα της λόγω της οικονομικής κατάρρευσης γινεται προφανής την τελευταία 5ετια. 
Αλλα η διάρκεια της δεν θα ειναι ολιγοχρονη.
 Προβλέπω οτι θα διαρκέσει πολλα χρονια, ίσως και δεκαετίες

. Απλώς θα εχει φάσεις εντασεως και φάσεις υφεσεως. Σε όλη αυτη τη μακρά περίοδο, οι πολιτικές εξουσίες κι ελίτ θα εχουν σύντομη διάρκεια. Θα δούμε πολλούς "σωτήρες" να εμφανίζονται, να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και να εξαφανίζονται ως διαττοντες αστέρες.
 Οι κυβερνησεις θα εχουν σχετικά σύντομη διάρκεια γιατι ειναι σχεδόν αδύνατον να διαχειριστούν την πολυπλοκότητα των καταστάσεων. Το πολιτικό προσωπικό θα ανανεωθεί πολλές φορες. Και πολλοι που σημερα φαίνονται ισχυροί θα εξαφανιστούν στην συλλογικη λήθη. 
Και τιποτα δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσει στην μακρά αυτη εποχή. Χρειάζεται να κρατήσουμε ολοι μας κατα το δυνατον την ψυχραιμία μας, ανοιχτό πνεύμα και καθαρό μυαλο. Και να αγωνιστούμε για την επιβίωση μας με αξιοπρέπεια. 
Κατι που για τα επόμενα χρονια θα ειναι πολυ δύσκολη υπόθεση. Καλη δύναμη και καλο κουραγιο σε ολους μας. Ξερω οτι αρκετοί δεν θα καταλάβουν το νόημα των λόγων μου. Δεν πειράζει. Οτι γραφω το γραφω για εκείνους που μπορουν να σκέπτονται και να στοχάζονται. Που δεν ειναι οπαδοί. Ουδενος. Και που δεν φανατιζονται απο ασήμαντα πράγματα και κυρίως ασήμαντους ανθρώπους που κάποιες στιγμές φαντάζουν σημαντικοί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου