Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014

Να τελειώσει η αξιολόγηση μέσα στον Δεκέμβριο ζητά το Euro Working Group.

 Να τελειώσει η αξιολόγηση μέσα στον Δεκέμβριο ζητά το Euro Working GroupΜεγαλύτερη ένταση στις προσπάθειες για να ολοκληρωθεί μέσα στον Δεκέμβριο η αξιολόγηση από την Τρόικα ζήτησε από τους εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης το Euro Working Group, δηλαδή το «μίνι-Eurogroup» που προετοιμάζει το προσεχές συμβούλιο Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου.
Στην συνεδρίαση του Euro Working Group της Πέμπτης στις Βρυξέλες έγινε αναλυτική συζήτηση για την πορεία του ελληνικού προγράμματος  και την ομαλή μετάβαση στην επόμενη μέρα. Την χώρα μας εκποσώπησαν ο στενός συνεργάτης του υπουργού Οικονομικών κ. Αν. Αναστασάτος και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού κύριος Σταύρος Παπασταύρου.

Όπως όλα δείχνουν, η συνάντηση των Παρισίων συνέβαλε αισθητά να διαλυθούν πολλές από τις ανησυχίες των ευρωπαίων για την πρόοδο στις συζητήσεις με την Τρόικα. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων επέμειναν ότι υπάρχει ανάγκη για μεγαλύτερη σύγκλιση, με χρονικό ορόσημο το τέλος του έτους.
Για το σκοπό αυτό, οι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων ζήτησαν από την τρόικα και την ελληνική κυβέρνηση να εργαστούν εντατικά έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση εντός του Δεκεμβρίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου