Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Αγκαλιά Λυκούδης - Διαμαντοπούλου - Ραγκούσης

agkalia-lukoudis---diamantopoulou---ragkousisΠολιτικές παρουσίες με νόημα αναμένεται να παραστούν την πανελλαδική συνδιάσκεψη στελεχών που έχει διοργανώσει η Κίνηση των Μεταρρυθμιστών του Σπ. Λυκούδη. Η Σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του 9,84 στον Γκάζι το Σάββατο στις 10:30 π.μ. όπου σύμφωνα με πληροφορίες έχουν δηλώσει ότι θα παρευρεθούν η πρώην υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου και ο επίσης πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Παπανδρέου, Γιάννης Ραγκούσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κίνηση των Μεταρρυθμιστών του Σπ. Λυκούδη και η Άννα Διαμαντοπούλου έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό συζητήσεις για μία ενδεχόμενη συνεργασία. Πριν από ένα μήνα περίπου ο επικεφαλής των Μεταρρυθμιστών μαζί με τέσσερις ανεξάρτητους βουλευτές (Οικονόμου, Αηδόνης, Ψαριανός και Τατσόπουλος) είχαν καταθέσει επερώτηση στη βουλή όπου ζητούσαν από την κυβέρνηση να αξιοποιήσει τη μελέτη του «Δικτύου» της κ. Διαμαντοπούλου για την διαχείριση του ελληνικού χρέους.Παράλληλα στην πανελλαδική συνδιάσκεψη των Μεταρρυθμιστών θα δώσουν το παρών και αναμένεται να μιλήσουν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Β. Οικονόμου, Χρ. Αηδόνης, Γρ. Ψαριανός που έχουν ταχθεί στο πλευρό του Σπύρο Λυκούδη. Η πανελλαδική συνδιάσκεψη αποτελεί προάγγελο της μετατροπής της πολιτικής κίνησης σε κόμμα με οργάνωση σε όλη την επικράτεια.
Αντίστοιχα η συμπάθεια μεταξύ των Μεταρρυθμιστών και του Γ. Ραγκούση ξεκινά από την περίοδο της υπουργίας του παριανού πολιτικού. Η χθεσινή ανάρτηση του Γ. Ραγκούση με την οποία ζητούσε την αλλαγή του Πρωθυπουργού και του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης από την παρούσα βουλή λόγω της αποτυχίας των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές όπως υποστήριξε- βρίσκεται πολύ κοντά με την πρόταση που έχει διατυπώσει ο Σπ. Λυκούδης για κυβέρνηση ειδικού σκοπού από αυτήν την βουλή με αλλαγή Πρωθυπουργού.
Η παρουσία της Άννας Διαμαντοπούλου και του Γιάννη Ραγκούση στην πανελλαδική συνδιάσκεψη στελεχών των Μεταρρυθμιστών ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην προσπάθεια ανασύνταξης της κεντροαριστεράς που έχει θέσει ως στόχο και ο Σπ. Λυκούδης μετά την αποχώρησή του από την ΔΗΜΑΡ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου