Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

" Αστραψε και βροντηξε " ο Δημοτικός συμβουλος της συμπολίτευσης κ. Μαρούλης

maroulis Σην ομιλία του ο δημοτικός σύμβουλος αναφέρθηκε στην σχεδιαζόμενηπαιδική χαρά στην πλατεία «Βασιλαρέλη» στη Γαλήνη, τονίζοντας ότι δεν θα πρέπει να κατασκευαστεί εκεί, μέσα στην είσοδο του χωριού που είναι επιβαρυμένη με κυκλοφοριακή κίνηση, αλλά στο Δημοτικό σχολείο, που ήδη έχει κλείσει και είναι καταλληλότερος ο χώρος.
Κατόπιν έθιξε ο κ. Μαρούλης, τη σχεδιαζόμενη ασφαλτόστρωση δρόμου έως την Παναγία Ατταλιώτισσα. «Υπάρχει η μελέτη εδώ και 10 χρόνια…, να προγραμματιστεί η διάνοιξη του δρόμου και να πάει μέχρι τον Αμίτη» είπε.
 «Τεράστια μόλυνση της ευρύτερης περιοχής των Εγκαρών

 Ο κ. Μαρούλης  αλλά άσκησε σκληρή κριτική στη δημοτική αρχή, καταγγέλλοντας τεράστια μόλυνση από το ΒΙΟΚΑ, στο ποτάμι των Εγκαρών, το βιότοπο και τη θάλασσα του Αμίτη, αλλά και της ευρύτερης περιοχής του κάμπου των Εγκαρών.
«Δεν νοείται σε 60 ή 140 μέτρα από τη λιμνοδεξαμενή να υπάρχει αυτή η κατάσταση! Η μόλυνση είναι τεράστια! Λίγο πιο κάτω υπήρχε ο βιότοπος του Αμίτη που εκεί ζούσαν χέλια, κέφαλοι και καβουρομάνες… σήμερα έχει καταντήσει να είναι «βόθρος» των αποβλήτων του ΒΙΟΚΑ και των χημικών του αντλιοστασίου. Δεν νοείται να μην επαναφέρουμε τη σωστή λειτουργία του ΒΙΟΚΑ. Ένας βιότοπος που θα πρέπει να δείτε πως θα τον εντάξετε σε κάποιο πρόγραμμα να φτιαχτεί. Όλα τα χημικά που καθαρίζουμε το αντλιοστάσιο και τα φίλτρα, καταλήγουν στον Αμίτη. Ότι απόβλητο βγαίνει από το μη λειτουργούντα βιολογικό, πάει στον Αμίτη. Πιάνεις τη μύτη σου όταν πας εκεί…  Απορώ πως οι προηγούμενοι πρόεδροι άφησαν το βιότοπο αυτό να φτάσει σε αυτό το σημείο… Η λίμνη του Αμίτη που δηλητηριάζεται τόσο με τα χημικά, όσο και τα απόβλητα διοχετεύονται στη γη…» σημείωσε.
Στη συνέχεια ο κ. Μαρούλης αναφέρθηκε και στο κεντρικό ποτάμι Εγκαρών – Γαλήνης: «Έχετε επισκεφτεί το κεντρικό ποτάμι που περνάει ανάμεσα στα δυο χωριά; (Εγκαρές και Γαλήνη). Παλιότερα ήταν ποτάμι και δρόμος μαζί. Σήμερα από εκεί περνάνε οι σωλήνες του βιολογικού και των δυο χωριών. Δεν έχει καθαριστεί ποτέ τα τελευταία 3 ή 10 χρόνια πιθανόν. Είναι πλέον αδιάβατος ο ποταμός… Όταν βρέχει, φράζουν οι σωλήνες του ΒΙΟΚΑ και υπερχειλίζουν, με αποτέλεσμα όλα αυτά τα λύματα να οδηγούνται στον Αμίτη, αφού πρώτα έχουν περάσει από τον κάμπο των Εγκαρών και τον έχουν μολύνει. Θα πρέπει να υπάρξει ειδική μέριμνα για αυτό το θέμα».
Επόμενο θέμα που έθιξε ο κ. Μαρούλης αφορά τους Μύλους και την ανεύρεση ή μίσθωση χώρου για στέγαση του ιατρείου, αλλά και την αγορά ή τη μίσθωση χώρου για την κατασκευή δεξαμενής, πάγια αιτήματα των κατοίκων του χωριού, που εδώ και πολλά χρόνια επιζητούν με αποφάσεις του τοπικού συμβουλίου του χωριού.
 «Το εμπορικό λιμάνι να αποτελέσει το όραμα του δήμου»
 Σε ότι αφορά τον προγραμματισμό μεγάλων έργων ο Μιχάλης Μαρούλης (που είναι και αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου), μίλησε για την ανάγκη κατασκευής εμπορικού λιμένα, αλλά και νέου μεγάλου αεροδρομίου. «Το θέμα του «εμπορικού λιμανιού» συζητείται πάνω από 30 χρόνια. Η πρόταση μου είναι να προγραμματιστεί και να γίνει ένα μεγάλο λιμάνι, κομβικό. Χώρος υπάρχει και η καλύτερη περιοχή για τη χωροθέτηση του, είναι η Φανερωμένη. Να φύγουν οι νταλίκες και τα αδρανή υλικά από τη Χώρα… Ναι, να γίνει η επέκταση του υπάρχοντος, αλλά το νέο αυτό λιμάνι να αποτελέσει το όραμα του δήμου. Επίσης σε ότι αφορά το αεροδρόμιο, εντάξει με την επέκταση του υπάρχοντος, αλλά να δούμε και για νέο μεγάλο αεροδρόμιο που προτείνω να γίνει στην περιοχή Λιγαρίδια, εκεί υπάρχει χώρος».
Ο κ. Μιχάλης Μαρούλης αναφέρθηκε επίσης και στο δρόμο-έξοδο από το λιμάνι της Νάξου και πρότεινε να εξεταστεί η περίπτωση διάνοιξης νέου δρόμου από την παραλία της Γρόττας που να οδηγεί στο πάρκινγκ της περιοχής. Τέλος σε ότι αφορά το κυκλοφοριακό και την Κοντολέοντος είπε να γίνει άνοδος και να διαπλατυνθεί ο δρόμος στο ποτάμι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου