Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΑΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΟ 2015. ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΑΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑΚΟ , ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΥΣ

maitos«Η ψήφιση του τεχνικού προγράμματος και ο προϋπολογισμός θα έπρεπε να είναι οι κορυφαίες στιγμές ενός δήμου» τόνισε ο επικεφαλής της μείζωνος μειοψηφίαςΝίκος Μαϊτός και πρόσθεσε ότι η συνολική πρόταση θα έπρεπε να ξεκινάει από ένα «μπούσουλα» για το που πρέπει να πάει ένας τόπος.
«Παρατηρούμε στο τεχνικό πρόγραμμα ότι έχει γίνει μια συρραφή δίκαιων απαιτήσεων των κοινοτήτων οι οποίες όμως δεν έχουν κοστολογηθεί για να γνωρίζουμε και εμείς για τι συζητάμε. Είχαμε πει να καθίσουμε όλοι μαζί να δούμε έργα, ανάλογα με το δήμο μας και να φτιάξουμε ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα για τους στόχους μας ως δήμος.
Λείπει ο ευρύτερος αναπτυξιακός χαρακτήρας και είμαι σίγουρος ότι δεν πρόκειται να εφαρμοστεί ούτε αυτό το τεχνικό πρόγραμμα, όπως κανένα μέχρι σήμερα. Χωρίς ιεράρχηση, χωρίς κεντρικό σχεδιασμό για τα επόμενα χρόνια για τα νησιά του δήμου. Πρόκειται περί συρραφής, που ίσως να λύσει κάποια μικροπροβλήματα αλλά δε στοχεύει στην ανάπτυξη του δήμου».
Ο κ. Μαϊτός μιλώντας πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο λιμάνι και το αεροδρόμιο. «Δεν είναι στις άμεσες προθέσεις σας η δημιουργία ενός νέου λιμανιού; Γνωρίζουμε ότι αεροδρόμιο δεν μπορεί να γίνει, άρα ο μέγα δρόμος μας είναι η θάλασσα. Το μεγαλύτερο κομμάτι του τουριστικού προϊόντος δεν θα μπορέσει να εξυπηρετηθεί με τη βελτίωση του υπάρχοντος λιμανιού» είπε και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να ανοίξουμε διάλογο. Τι δήμο, τι νησιά θέλουμε; Να πάμε οργανωμένα με κοινό πρόγραμμα και στόχευση. Σε οποιαδήποτε θετική πρωτοβουλία εμείς θα είμαστε παρόντες» σημείωσε ολοκληρώνοντας ο κ. Μαϊτός.
Εδώ προχωράμε «βλέποντας και κάνοντας»
v_vroutsis

«Μιλάτε για το όραμα του δήμου την επόμενη περίοδο… Στην ουσία έχετε συντάξει αυτό το τεχνικό πρόγραμμα και υποτίθεται ότι υπάρχει όραμα να παραμείνει ο κόσμος στα χωριά. Μέσα από αυτό, δεν προκύπτει τίποτα τέτοιο» είπε ο επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες για τα νησιά μας» Βασίλης Βρούτσης. Όπως σημείωσε, το τεχνικό πρόγραμμα είναι ελλιπές  αφού λείπουν από μέσα χωροταξικό και διαχείριση απορριμμάτων και είναι παντελώς χωρίς αναπτυξιακό σχεδιασμό.
«Που πάμε χωρίς χωροταξικό; Πώς θα κάνουμε έργα; Εδώ προχωράμε «βλέποντας και κάνοντας»… Δεν υπάρχει σχεδιασμός για την παιδεία, τον αθλητισμό… Για τους δρόμους, πιάνουν έτσι μεγάλες αποστάσεις και εξυπηρετούν κόσμο στα κουτουρού, για να είμαστε ευέλικτοι και να αποφασίζουμε τελευταία στιγμή», υπογράμμισε ο κ. Βρούτσης και ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση του πρόσθεσε ότι «για ακόμα μια φορά, λειτουργούμε χωρίς σχέδιο και χωρίς όραμα».
 «Τα τεχνικά προγράμματα και οι προϋπολογισμοί γίνονται για να γίνουν»
psarra

«Τα τεχνικά προγράμματα και οι προϋπολογισμοί γίνονται για να γίνουν» σημείωσε ηΕυδοκία Ψαρρά στην τοποθέτηση της για το τεχνικό πρόγραμμα που παρουσίασε στο δημοτικό συμβούλιο το Σάββατο, η δημοτική αρχή.
«Λάβαμε τις προτάσεις από την επιτροπή διαβούλευσης τώρα και έχουν γίνει από τις 3 Οκτωβρίου ενώ η εισήγηση και προτάσεις των χωριών έχουν γίνει από το Σεπτέμβριο… Ο προϋπολογισμός είναι ήξεις αφήξεις… Με την ιεράρχηση που κάνετε τίποτα δεν πρόκειται να υλοποιηθεί από αυτά που βάζουν οι κοινότητες στο πρόγραμμα», υπογράμμισε η κ. Ψαρρά η οποία τόνισε επίσης ότι σίγουρα ο κάθε δήμαρχος θέλει να κάνει έργο στον τόπο του, όμως με λειψά οικονομικά δεν μπορούν να εκτελεστούν έργα, άρα η δημοτική αρχή δεν αρκεί τη στιγμή που θα πρέπει να έρθει σε σύγκρουση με την κεντρική εξουσία, κάτι το οποίο δεν πρόκειται να συμβεί αφού στηρίζει τις επιλογές της.
«Είναι αυταπάτη να λέμε ότι με μια σωστή διαχείριση ή όραμα θα λύσουμε τα ζητήματα μας, γιατί είναι κάτι που δεν το καθορίζουμε εμείς αλλά η Ευρωπαϊκή Ένωση και  τα κόμματα που τη στηρίζουν» είπε.
Στη συνέχεια η κ. Ψαρρά αναφέρθηκε σε συγκεκριμένους τομείς όπως σε έργα στήριξης και υποδομών, για τις κοινωνικές δομές, το κτήριο ΚΔΑΠ που δεν υπάρχει πουθενά, αλλά και για τον πρωτογενή τομέα που έχει ανάγκη από συγκεκριμένα έργα.
 Να σημειωθεί ότι υπέρ του τεχνικού προγράμματος ψήφισαν και οι πρόεδροι των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων που ήταν παρόντες εκτός από τους προέδρους που ανήκουν στην παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης κ.κ. Πάσουλα (Σκαδού) και Κορρέ (Κορωνίδας) που το καταψήφισαν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου