Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

«Ξεκαθάρισμα λογαριασμών» από τον Βενιζέλο

ksekatharisma-logariasmwn-apo-ton-benizeloΟ Ευάγγελος Βενιζέλος δεν χαρίστηκε σε κανέναν από τους εσωκομματικούς αντιπάλους στην χτεσινή σύσκεψη στελεχών το ΠΑΣΟΚ. Οι ομιλίες του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην χτεσινή κομματική διαδικασία ενόψει του συνεδρίου της Δημοκρατικής παράταξης θύμιζε πεδίο μάχη και ξεκαθαρίσματος λογαριασμών. Μόνο που για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό ο Ευάγγελος
Βενιζέλος δεν ήταν μόνος του και δεν σήκωσε μόνο αυτό το βάρος της αντιπαράθεσης με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αλλά βρέθηκαν στο πλευρό του και άλλα στελέχη όπως ο Λεωνίδας Γρηγοράκοςκαι ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.
Ενόψει πολιτικών εξελίξεων αλλά και του συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης διαμορφώνεται γύρω από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ μία ομάδα στελεχών που αποτελούν ασπίδα προστασίας στις συγκρούσεις με τον Γιώργο Παπανδρέου και τους εσωκομματικούς αντιπάλους. Εκτός από τον Δημήτρη Καρύδη, τον Χρήστο Πρωτόπαπα τον ΠάρηΚουκουλόπουλο και τον Λεωνίδα Γρηγοράκο στο πλευρό του Βενιζέλου τάχθηκε ανοιχτά και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ενώ στην Θεσσαλονίκη έχει επαναδραστηριοποιηθεί η ομάδα Αγγελούδη
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όπως αναφέρουν συνεργάτες του άνοιξε χτες όλα τα μέτωπα, καθώς νιώθει απελευθερωμένος τον τελευταίο καιρό και κατασταλαγμένος για τις μελλοντικές του κινήσεις

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όπως αναφέρουν συνεργάτες του άνοιξε χτες όλα τα μέτωπα, καθώς νιώθει απελευθερωμένος τον τελευταίο καιρό και κατασταλαγμένος για τις μελλοντικές του κινήσεις. Η ομάδα Βενιζέλου φαίνεται να κυριαρχεί, ενώ ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας χτες σε φιλικό κοινό άνοιξε όλους τους λογαριασμούς στο εσωτερικό του κόμματος. Πίσω από τις επιθέσεις του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στελέχη του ΠΑΣΟΚ που βρίσκονται κοντά στον Ευάγγελο Βενιζέλο βλέπουν σχέδιο του Γιώργου Παπανδρέου και μετά τα πρόσφατα γεγονότα στις εκδηλώσεις για τα 40χρονα του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν ήθελε να αφήσει καμία εκκρεμότητα. Με την στάση του σηματοδότησε ότι θα επιδιώξει να δημιουργηθεί η Δημοκρατική Παράταξη στην οποία θα είναι επικεφαλής, ενώ παράλληλα έδειξε αποφασισμένος στην αντιπαράθεση με όσους αμφισβητούν την προσφορά του στο κόμμα και στην κυβέρνηση. «Ο Βενιζέλος από δω και πέρα θα λέει μόνο αλήθειες γιατί έχει συνειδητοποιήσει ότι οι φίλοι και οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ θέλουν ένα κόμμα που είναι αποφασισμένο να φέρει σε πέρας το δύσκολο έργο εξόδου της χώρας από την κρίση», ανέφεραν στο TheTΟC στελέχη που βρίσκονται στο πλευρό του Ευ. Βενιζέλου. 
Με τις αναφορές του  Ευάγγελου Βενιζέλου για «καλικάντζαρους της παράταξης» και «παλληκαράκια του Μνημονίου» που αφορούσαν κυρίως τους Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον Γιώργο Παπανδρέου, δόθηκε το σήμα για μετωπική σύγκρουση στο εσωτερικό του κόμματος με όσους αμφισβητούν την ηγεσία. 
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μιλώντας στην χτεσινή σύσκεψη έκανε λόγο για αντιδημοκρατική  λειτουργία του κόμματος και σημείωσε ότι «το νέο εκφράζεται στο ΠΑΣΟΚ με αντιδημοκρατικό τρόπο χωρίς αποφάσεις από τα όργανα». Ζήτησε δε έκτακτο αναγεννητικό συνέδριο για την προγραμματική και οργανωτική ανασυγκρότηση του χώρου. 
Πίσω από τις επιθέσεις του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη τον τελευταίο καιρό, οι βενιζελικοί βλέπουν να ξεδιπλώνεται σχέδιο του Γιώργου Παπανδρέου με στόχο να αμφισβητήσει την ηγεσία του κόμματος

Πίσω από τις επιθέσεις του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη τον τελευταίο καιρό, οι βενιζελικοί βλέπουν να ξεδιπλώνεταισχέδιο του Γιώργου Παπανδρέου με στόχο να αμφισβητήσει την ηγεσία του κόμματος. Για τον λόγο αυτό η ηγετική ομάδα υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο φαίνεται αποφασισμένη να ξεκαθαρίσει το εσωκομματικό τοπίο εκτιμώντας ότι με την αποχώρηση των ψηφοφόρων και των στελεχών του παπανδρεϊκού στρατοπέδου, έχουν την απόλυτη κυριαρχία των πολιτικών κινήσεων στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.  
Βασικό στοιχείο της ομιλίας του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ ήταν και η κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών στον εκλογικό νόμο και η καθιέρωση της απλής αναλογικής. Ο κ. Βενιζέλος επανάφερε το θέμα όχι μόνο για λόγους πολιτικής ουσίας, καθώς διαφαίνεται μία νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές η οποία με την κατάργηση του μπόνους θα περιοριστεί, αλλά κυρίως για να απευθυνθεί στις κινήσεις και τα κόμματα της κεντροαριστεράς. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενόψει του συνεδρίου της Δημοκρατικής παράταξης θα επαναφέρει με ένταση το θέμα της καθιέρωσης της απλής αναλογικής προκειμένου από την μία πλευρά να «στριμώξει» τον ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη να απευθυνθεί στις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς καταγράφοντας την δυνατότητα της ουσιαστικής παρέμβασης του ΠΑΣΟΚ στον βαθμό που συμμετέχει στην κυβέρνηση προκειμένου να δώσει προοδευτικό πρόσημο σε καίριες κυβερνητικές αποφάσεις.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου