Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Ποτάμι για ομιλία Τσίπρα: Σαν τους Βουρβόνους βασιλιάδες

potami-gia-omilia-tsipra-san-tous-bourbonous-basiliadesΣε αιχμηρή ανακοίνωση με τη μορφή σχολίου με αφορμή την ομιλία Τσίπρα στη ΔΕΘ  το Ποτάμι αναφέρεται στην προεδρική εκλογή, στις παροχές και στο « λεφτά υπάρχουν», για να σημειώσει ότι τα ίδια έχουν κάνει στη ΔΕΘ Σαμαράς και Βενιζέλος και να παρομοιάσει τον ΣΥΡΙΖΑ με τους «Βουρβόνους βασιλιάδες».

Αναλυτικά η ανακοίνωση
Ο Μαρξ υποστήριζε ότι η Ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά σαν τραγωδία και την δεύτερη σαν φάρσα. Στην Ελλάδα όμως, έχουμε εφεύρει την φαρσοκωμωδία, η οποία μπορεί να επαναλαμβάνεται αενάως στην μεταπολιτευτική μας ιστορία.
Ο Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε όντως τα πάντα στους πάντες το σαββατοκύριακο στην Θεσσαλονίκη. Δεν ήταν, όμως, ο πρώτος. Το ίδιο έχει κάνει και ο Αντώνης Σαμαράς, όταν ήταν Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ενώ τις ίδιες υποσχέσεις έχει χειροκροτήσει και ο κ.Βενιζέλος.
Ας ξεκινήσουμε με την προεδρική εκλογή:
Ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «Για μας το θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν έχει να κάνει τόσο με το πρόσωπο (…) έχει κυρίως να κάνει με το μείζον θέμα της συνέχειας ή μη μιας πολιτικής που βρίσκεται σε πλήρη αντιδιαστολή με το λαϊκό αίσθημα».
Είκοσι χρόνια πριν τα ίδια έλεγε και ο Μιλτιάδης Έβερτ, ο οποίος δεν ήθελε να συνηγορήσει στην εκλογή τότε του Κωστή Στεφανόπουλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας: «Το κύριο θέμα ενόψει της προεδρικής εκλογής δεν είναι το πρόσωπο του προέδρου, αλλά ποιος κυβερνά».
Την ίδια δήλωση έκανε λίγα χρόνια αργότερα και ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Άρης Σπηλιωτόπουλος: «Δεν είναι κυρίαρχη προτεραιότητα για μας το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας (…) κυρίαρχη προτεραιότητα είναι η επίλυση του πολιτικού προβλήματος και πολιτικό πρόβλημα είναι η παραμονή της κυβέρνησης Σημίτη στην εξουσία».
Ας μην πανηγυρίζουν, λοιπόν, στον ΣΥΡΙΖΑ, τους νεοδημοκράτες αντιγράφουν. Και ας μην εξανίστανται τα γαλάζια στελέχη, η ασέβεια στο πνεύμα του Συντάγματος ήταν δική τους πρακτική.
Το ίδιο «εκτεταμένο δίκτυο αντιγραφών» υπάρχει και στην οικονομία.
Ο Αλέξης Τσίπρας είπε όντως στην Θεσσαλονίκη «λεφτά υπάρχουν» – άλλωστε τα στελέχη που είχαν εισηγηθεί αυτή την πολιτική στον Γιώργο Παπανδρέου είναι τώρα στο πλευρό του – αλλά οι «κορυφαίοι» του ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να παριστάνουν τους έκπληκτους.
Το «λεφτά υπάρχουν» ήταν η επίσημη προεκλογική πολιτική του ΠΑΣΟΚ και κανείς τότε δεν αντέδρασε, ούτε βέβαια ο κ.Βενιζέλος παρότι γνώριζε – με λεπτομέρειες – ότι η χώρα ήταν με το ένα πόδι στην χρεoκοπία.
Το «Αλέξη δώστα όλα» που σατιρίζουν οι «πράσινοι κυβερνητικοί» έχει κάνει μεγάλη καριέρα στα δικά τους προεκλογικά μπαλκόνια, απλώς στον ΣΥΡΙΖΑ άλλαξαν το όνομα τού… μάγου.
Και οι «γαλάζιοι κυβερνητικοί» που τώρα εξανίστανται με «την επιπολαιότητα του ΣΥΡΙΖΑ» πρέπει να θυμηθούν ότι πριν γίνουν υπουργοί ήταν και αυτοί στελέχη του «αντιμνημονιακού μετώπου».
Είναι παλιά, λοιπόν, η φαρσοκωμωδία του «παλαιοκομματικού συστήματος», κομμάτι του οποίου είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ που όσο πλησιάζει την εξουσία, δείχνει ότι «δεν έχει μάθει τίποτα και δεν έχει ξεχάσει τίποτα».
Σαν τους Βουρβόνους βασιλιάδες δηλαδή…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου