Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Η ανάπτυξη τος ορεινής Νάξου δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται, αποσπασματικά και επικοινωνιακά. Πρέπει ο Δήμος να εκπονήσει μελέτη ανάπτυξης με έμφαση στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής και εκεί να ενταχθεί το σμυριδικό πρόβλημα, καθώς και η τουριστική αξιοποίηση του πάρκου.

Τμήμα του εναέριου σιδηρόδρομου μεταφοράς ναξιακής σμύριδαςΣτελέχη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής καθώς και της Επιθεώρησης Μεταλλείων Νοτίου Ελλάδας , ανταποκρινόμενοι στο αίτημα του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ,  επισκέφθηκαν τη Νάξο, προκειμένου να ελέγξουν την εγκατάσταση του Εναέριου. 
Η εν λόγω επιτροπή επιθεώρησε τόσο τις εγκαταστάσεις, καθώς και τον εξοπλισμό του Εναέριου, ώστε να προβεί άμεσα σε αξιολόγηση της κατάστασης, στην οποία έχει περιέλθει το διατηρητέο μνημείο.

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων επιζητά τη συνεργασία με τα στελέχη του Υπουργείου, προκειμένου να γίνει το συντομότερο δυνατό η αποκατάσταση του βιομηχανικού έργου «Εναέριου Νάξου», καθώς και η κατασκευή βιομηχανικού πάρκου και μουσείου σμύριδας στη σμυριδοφόρα περιοχή της βορειο-ανατολικής Νάξου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου