Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Γολγοθάς για τους φορολογούμενους...

Γολγοθάς για τους φορολογούμενουςΒαθιά το χέρι στην τσέπη καλούνται να βάλουν εκατομμύρια φορολογούμενοι κάθε μήνα έως τον Δεκέμβριο, προκειμένου να καταβάλλουν το "κύμα" των φόρων: Φόρο...
εισοδήματος, ενιαίο φόρο ακινήτων, φόρο πολυτελούς διαβίωσης και τέλη κυκλοφορίας για το 2015.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα λήγει η προθεσμία για την πληρωμή της πρώτης δόσης για το φόρο εισοδήματος, έκτακτης εισφοράς, τέλους επιτηδεύματος και φόρου πολυτελούς διαβίωσης.

Όσοι φορολογούμενοι δεν είναι σε θέση να καταβάλλουν τις δόσεις των φόρων, δίνεται η δυνατότητα να υπαχθούν σε πάγια ρύθμιση οφειλών σε 12 έντοκες δόσεις με αίτηση τους στο taxis.

Έτσι, για παράδειγμα, ένας φορολογούμενος καλείται να πληρώσει φόρο 3.000 ευρώ σε τρεις δόσεις των 1.000 ευρώ μέχρι 31 Ιουλίου, 30 Σεπτεμβρίου και 30 Νοεμβρίου έχει το δικαίωμα να ζητήσει η εξόφληση του ποσού να γίνει σε 12 μηνιαίες δόσεις των 250 ευρώ. Εάν τελικά δεν πληρωθεί ούτε η δόση ούτε υπάρξει αίτηση τότε το ληξιπρόθεσμο ποσό, θα επιβαρύνεται με μηνιαίο τόκο 0,7% για όσο μένει ανεξόφλητο.

Την ίδια στιγμή, ξεκινά και η καταβολή του ενιαίου φόρου ακινήτων που θα καταβληθεί σε πέντε δόσεις. Τα εκκαθαριστικά σημειώματα για το φόρο θα ξεκινήσουν να αναρτώνται από την Παρασκευή 1η Αυγούστου στο taxis σταδιακά και η πρώτη δόση θα πρέπει να πληρωθεί έως τις 29 Αυγούστου.

Στις 30 Σεπτεμβρίου, οι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν τη δεύτερη δόση για το φόρο εισοδήματος και τη δεύτερη δόση του ΦΠΑ. Στις 31 Οκτωβρίου θα πρέπει να καταβληθεί η τρίτη δόση του ενιαίου φόρου ακινήτων και στις 28 Νοεμβρίου πρέπει να πληρωθεί η τρίτη και τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος και η τέταρτη δόση του ενιαίου φόρου ακινήτων.

Στις 31 Δεκεμβρίου οι φορολογούμενοι θα κληθούν να καταβάλλουν την τελευταία δόση του φόρου ακινήτων αλλά και τα τέλη κυκλοφορίας για το 2015...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου