Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Για «κεντροαριστερά της ευθύνης», μιλά ο Βενιζέλος...

venizelos_elia660

Για «κεντροαριστερά της ευθύνης» μιλά ο Ευάγγελος Βενιζέλος , κατά την παρουσίαση του  ευρωψηφοδελτιου της "Ελιάς".
Εθεσε, μάλιστα, τις διακριτές διαφορές του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ, λέγοντας ότι  συνεργάζονται στην κυβέρνηση, ωστόσο, «η ΝΔ ακολουθεί το δρόμο του ευρωπαϊκού λαϊκού κόμματος» και το ΠΑΣΟΚ εκείνον της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας.
Επίσης, χαρακτήρισε την ψήφο σημαντική για την Ελιά, καθώς όπως είπε «δεν είμαστε όλοι ίδιοι, δεν είναι ίδιο να διεκδικείς την καταγραφή σου σε ένα συμπαθητικό σχήμα και το ίδιο να κουβαλάς στην πλάτη σου το βάρος της οικονομικής κρίσης και της οριστικής εξόδους με ασφάλεια και αποφασιστικότητα».
«Στις εκλογές αυτές που έχουν τη θεσμική ιδιομορφία τους τίποτα δεν είναι χαλαρό», δήλωσε ο   Βενιζέλος συμπληρώνοντας ότι τίποτα «δεν μπορεί να είναι τεχνικά πολωμένο».
Αναφερόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ, επιτέθηκε στο κόμμα για την «στρατηγική της εφόδου» που εφαρμόζει και η οποία κατά τον κ. Βενιζέλο «απέτυχε από τα αποδητύρια και αυτό φαίνεται στη νευρικότητα, τη θλίψη, στον αδιέξοδο λόγο που δεν θα πω αντεθνικό αλλά αντιπαραγωγικό στη διαδικασία εξόδου από την κρίση».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε «ψήφος στη σταθερότητα της χώρας, της ανάκαμψης της οικονομίας, της ενότητας του ευρύτερου χώρου της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης» την ψήφο στην Ελιά.
Απαντώντας σε όσους κατηγορούν το ΠΑΣΟΚ ότι έχει υποστείλει τα σήματά του, είπε ότι «Το ΠΑΣΟΚ συσπειρώνει και κυρίως μάχεται μέσα από την Ελιά για τη δημοκρατική παράταξη και τη χώρα και στη Βουλή μάχεται για τη χώρα». Μάλιστα, προανήγγειλε ότι γι” αυτό θα πει περισσότερα στη βραδινή συνεδρίαση.
Σε ό, τι αφορά τους υποψηφίους είπε ότι μέσω αυτών συσπειρώνονται δυνάμεις και πρόσωπα που αποδέχονται μια αντίληψη «όχι απλά προοδευτική και συμπαθητική αλλά που συνεπάγεται ευθύνη και κόστος».
Συνολικά παρουσιάστηκαν 41 υποψήφιοι ενώ «το 42 πρόσωπο του μουσουλμάνου συμπολίτη μας από τη Θράκη θα παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες» είπε ο  Βενιζέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου