Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

' ΑΣΤΡΑΨΕ ΚΑΙ ΒΡΌΝΤΗΞΕ " Ο Κ. ΜΑΚΗΣ.. ΕΙΠΕ ΠΟΛΛΑ...

simeonoglou-naxosnow.grΟ κ. Συμεώνογλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή της Πόπης Αλιμπέρτη, κατήγγειλε ότι βασική στόχευση της δημοτικής αρχής είναι η ουσιαστική κατάργηση του ρόλου της Δημοτικής Κοινότητας, προκειμένου να οργιάζουν τα ρουσφέτια και οι εξυπηρετήσεις από την πλευρά των δημοτικών αρχόντων, προς άγραν ψήφων.
Τόνισε μάλιστα ότι αύριο το πρωί (Τρίτη 25 Ιουνίου), ο ίδιος θα ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση, προκειμένου να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα οικονομικά στοιχεία του Δήμου και κυρίως, αυτά που αφορούν στη διαχείριση των πόρων των ανταποδοτικών τελών. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί, ότι ο κ. Συμεώνογλου στρέφει τα βέλη του και κατά των συνδυασμών της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, τους οποίους κατηγορεί για έλλειψη πυγμής, όσον αφορά τον έλεγχο της δημοτικής αρχής.
Για τη συνάντηση με το δήμαρχο

Αναφερόμενος στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο, ο κ. Συμεώνογλου επισήμανε ότι ο δήμαρχος δεν κατάλαβε το νόημα της επίσκεψης, ενώ με… σκωπτική διάθεση, είπε ότι αν συνεχίσει να βαδίζει σε αυτόν τον κατήφορο που έχει επιλέξει, τότε σύντομα θα αναγκαστεί να βάλει αγγελία «ζητείται επειγόντως πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας».
«Ο δήμαρχος δεν κατάλαβε το νόημα της επίσκεψής μου. Επιμένει στην ίδια τακτική. Αυτό που μένει είναι να βάλει στην εφημερίδα αγγελία που να λέει ότι  «ζητείται επειγόντως πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας, γιατί χάνομαι», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Συμεώνογλου για να συνεχίσει λέγοντας: «Δεν μπορώ να καταλάβω αυτή του την εμμονή. Αν επισκέφθηκα τον κ. δήμαρχο το έκανα γιατί δεν αντέχω άλλο αυτό το χάλι της Δημοτικής Κοινότητας Νάξου, της οποίας εξακολουθώ να είμαι πρόεδρος»(…) Μπορεί ο κ. δήμαρχος να έκλεισε τη Δημοτική Κοινότητα Νάξου και να αναζητεί εναγωνίως «νενέκους», και μάλιστα έναντι ανταλλαγμάτων. Αυτό θα πρέπει να το εξηγήσει στη Δημοτική Κοινότητα Νάξου. Γιατί φέρεται έτσι; Ποιόν προσπαθεί να τιμωρήσει; Προφανώς όχι εμένα. Τον καλώ λοιπόν αυτή τη στιγμή, να σταματήσει αυτήν την ολέθρια τακτική, γιατί τον οδηγεί σε έναν κατήφορο», τόνισε χαρακτηριστικά.
«Τεράστια τα προβλήματα των δημοτών»
Ο κ. Συμεώνογλου, υπογράμμισε ότι τα προβλήματα των δημοτών είναι τεράστια, ο κόσμος είναι σε απόγνωση, ενώ η δημοτική αρχή παίρνει όλο νέα κοστοβόρα μέτρα (σ.σ. έκανε ειδική αναφορά στις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και την σήμανση των δρόμων). Χαρακτηριστική είναι εξάλλου η κριτική του κ. Συμεώνογλου και όσον αφορά το timing εκτέλεσης των έργων στην προβλήτα εν μέσω τουριστικής σεζόν, ειδικά δε, όταν η δημοτική αρχή είχε ανακοινώσει αρχικά ότι τα έργα θα ολοκληρώνονταν στο τέλος του τρέχοντος μηνός.

«Μου πρόσφεραν καρέκλα για να με δελεάσουν»
Απαντώντας σε ερώτηση για το αν του έγινε πρόταση να επανέλθει στο συνδυασμό του δημάρχου, ο κ. Συμεώνογλου υπογράμμισε ότι τέτοια πρόταση του έγινε προ καιρού από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Φώτη Μαυρομμάτη, αλλά όχι για λόγους ουσίας, αλλά για λόγους μικροπολιτικούς. Μάλιστα, κατήγγειλε ότι η πρόταση που του έγινε ήταν ξεκάθαρη: «Ελα στο συνδυασμό και θα γίνεις πρόεδρος«.
«Το ζητούμενο δεν είναι η καρέκλα. Και οι δημότες ψήφισαν πρόεδρο. Κι αυτή η προσβολή που γίνεται δεν είναι προς το πρόσωπό μου, αλλά προς τους δημότες. Γιατί οι δημότες θέλουν να εκλέγουν αυτόν που θα τους εκπροσωπεί και όχι να τους τον διορίζει κάποιος», υπογράμμισε με νόημα.
Όσον αφορά τα χρήματα που οφείλει να δώσει ο Δήμος προς τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες βάσει Καλλικράτη για την κάλυψη έκτακτων αναγκών, ο κ. Συμεώνογλου κατήγγειλε ότι εδώ και τρία χρόνια τώρα, δεν έχουν δώσει ούτε ένα ευρώ, γεγονός που – όπως υπογράμμισε – συνιστά έγκλημα κατά των κοινοτήτων.
Για τα ανταποδοτικά τέλη
Αναφορικά με το δεύτερο φλέγον θέμα της διαχείρισης των ανταποδοτικών τελών της Δημοτικής Κοινότητας Νάξου, η οποία αποτελείται ουσιαστικά από τον μισό σχεδόν πληθυσμό του νησιού, ο κ. Συμεώνογλου τόνισε ότι θα ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση, καθώς η δημοτική αρχή, αρνείται να του προσκομίσει αναλυτικά οικονομικά στοιχεία.
«Από το 2012 έχω κάνει έγγραφα προς το Δήμο, που τους ζητώ να δώσουν έναν λογαριασμό του τι έκαναν με τα ανταποδοτικά τέλη. Αντί να δώσουν έναν λογαριασμό, εμπαίζουν προκλητικότατα την Δημοτική Κοινότητα, με κύριο υπεύθυνο τον αντιδήμαρχο Τοτόμη Πρωτονοτάριο, ο οποίος ενώ δεσμεύτηκε να δώσει τα σχετικά στοιχεία, ουδέποτε το έπραξε», είπε μάλιστα χαρακτηριστικά.
Παρατυπίες και στα τεχνικά προγράμματα;        
Τέλος, ο κ. Συμεώνογλου καταγγέλλει ότι ενώ φέτος ζητήθηκε από τις Δημοτικές Κοινότητες να συντάξουν Τεχνικό Πρόγραμμα, για πρώτη φορά στα χρονικά, τους ζητήθηκε να μην αναγράψουν το κόστος των έργων! Αυτό σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, έγινε εκ του πονηρού, ώστε να μην έχουν μελλοντικά οι Δημοτικές Κοινότητες δικαίωμα να αναμορφώσουν τον προϋπολογισμό τους με βάση τις ανάγκες τους.
«Δεν με εκπλήσσουν όλα αυτά. Αυτό που με εκπλήσσει είναι η στάση της μειοψηφίας – μείζονος και ελάσσονος – η οποία οφείλει να εξηγήσει τη στάση της στα δημοτικά συμβούλια. Αντ’ αυτού κρατούν άκρα του τάφου σιωπή», είπε κλείνοντας ο κ. Συμεώνογλου, εμφανώς ενοχλημένος από τη στάση της μειοψηφίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου