Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

" ΣΧΕΔΙΟ Β " ΟΥΤΕ ΥΠΗΡΞΕ... ΟΥΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ.......

Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε και προχωρούμε τα δυο κόμματα με σταθερότητα και αποφασιστικότητα στην εφαρμογή ενός Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης που βγάζει την πατρίδα μας οριστικά από την κρίση, μέσα σ' ένα εξαιρετικά δύσκολο διεθνές και ευρωπαϊκό περιβάλλον.
Ούτε η διεθνής ούτε η ευρωπαϊκή κρίση έχει λήξει και εφαρμόζοντας τη δύσκολη αυτή πολιτική, τη μόνη εφικτή -<<σχέδιο Β>> ούτε υπήρχε ούτε υπάρχει- θωρακίζουμε τη χώρα μας, όχι μόνο σε σχέση με την ελληνική κρίση, αλλά σε σχέση με την αναρριπιζόμενη ευρωπαϊκή και διεθνή κρίση.
Αντιπροσωπείες των δυο κομμάτων επεξεργάζονται ήδη την επικαιροποίηση της προγραμματικής
συμφωνίας που, εκτός από τους γενικούς πολιτικούς στόχους, εξειδικεύεται ανά τομέα. Το νέο κυβερνητικό σχήμα και με την προσωπική μου συμμετοχή από τη θέση του Αντιπροέδρου και Υπουργού των Εξωτερικών, επιτρέπει πλέον θεσμικά τον πλήρη συντονισμό του κυβερνητικού έργου σε καθημερινή βάση.
 » Οι μεταρρυθμίσεις, καλά μελετημένες, με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση και με την αναγκαία αποφασιστικότητα, είναι ζωτική ανάγκη της οικονομίας αλλά και της κοινωνίας. Με πρώτη τη μεταρρύθμιση στη Δημόσια Διοίκηση και ευρύτερα στο κράτος.

Εξίσου σημαντική είναι η ολοκληρωμένη φορολογική μεταρρύθμιση μέσα σ' ένα Εθνικό Φορολογικό Σύστημα, που υπολογίζει τη συνολική επιβάρυνση και τις αντοχές κάθε νοικοκυριού. Ένα σύστημα απλό, δίκαιο, αντιγραφειοκρατικό, με σαφή αναπτυξιακά και κοινωνικά χαρακτηριστικά.

 Η πατρίδα μας χρειάζεται επίσης ριζοσπαστική και υπεύθυνη ανανέωση του πολιτικού συστήματος μέσα από τηναναθεώρηση του Συντάγματος. Η κυβερνητική πλειοψηφία των δυο κομμάτων αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να κινηθεί το ταχύτερο δυνατό η σχετική διαδικασία με τη μεγαλύτερη δυνατή πολιτική και κοινωνική συναίνεση.

Στο πλαίσιο αυτό, κυρίες και κύριοι, ανέλαβα όχι μόνο τα καθήκοντα του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης αλλά και αυτά το Υπουργού των Εξωτερικών. Η ανάληψη των καθηκόντων αυτών στο Υπουργείο Εξωτερικών συνιστά όχι απλώς και μόνο μεγίστη τιμή, αλλά και πράξη εθνικής ευθύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου