Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

ΕΝΤΟΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΣΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΝΟΝΟ.

ΠΑΣΟΚ: Να συζητηθεί πρώτα το δικό μας αντιρατσιστικό...
Ακατανόητη και αντιφατική χαρακτηρίζουν στην Ιπποκράτους τη στάση της ΝΔ σε σχέση με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Μιλούν για μία εσωτερική σύγκρουση στην κυβέρνηση που προσέλαβε αξιακά χαρακτηριστικά και, σχολιάζοντας τις προτεινόμενες τροπολογίες της ΝΔ, συμπεραίνουν: «Αν δεν πρόκειται για απίστευτες προχειρότητες, τίθενται πολύ σοβαρά ζητήματα σεβασμού του Συντάγματος και του κράτους δικαίου».
Όπως επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ, η πρόταση της ΝΔ η οποία κατατέθηκε μετά από διεθνείς πιέσεις, περιέλαβε μέχρι και διάταξη που αποδέχεται και αφήνει ατιμώρητο τον ρατσιστικό, ξενοφοβικό, ακόμη και απροκάλυπτα φιλοναζιστικό λόγο στην Αστυνομία και τις Ένοπλες Δυνάμεις, στα σχολεία κ.ο.κ.
«Πολλά θα κριθούν στην κοινοβουλευτική διαδικασία συζήτησης και ψήφισης των προτάσεων νόμου», διαμηνύουν στο ΠΑΣΟΚ, όπου συγχρόνως θεωρούν υποκριτική τη στάση της αντιπολίτευσης «με κάθε κόμμα να οχυρώνεται πίσω από το πρόσχημα της δικής του πρότασης!».

Στην Ιπποκράτους τονίζουν χαρακτηριστικά πως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να γίνει δεκτό από το ΠΑΣΟΚ να προταχθεί η συζήτηση της πρότασης νόμου της ΝΔ που κατατέθηκε δεύτερη.

«Η ΝΔ πρέπει να αντιληφθεί ότι η ομαλή εξέλιξη της κοινοβουλευτικής διαδικασίας στο αντιρατσιστικό είναι προϋπόθεση για την ομαλή προώθηση του συνολικού νομοθετικού έργου της Κυβέρνησης και την αποτελεσματική συνεργασία των ΚΟ των τριών κομμάτων», υπογραμμίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου