Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΑΜΕ ΕΙΔΗΣΗ...

Σήμα για χαλάρωση των μέτρων λιτότητας στην Ευρώπη από την Κομισιόν...
Η πρώτη σημαντική και έμπρακτη ένδειξη για χαλάρωση των σκληρών πολιτικών λιτότητας στην Ευρώπη αναμένεται να δημοσιοποιηθεί την Τετάρτη με την παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης της Κομισιόν, για τα δημοσιονομικά, η οποία θα συζητηθεί στο Κολλέγιο των Επιτρόπων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από κοινοτικές πηγές, στην έκθεση επιβεβαιώνεται το χρονοδιάγραμμα της προσαρμογής έως το 2016 για την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ισπανία, ενώ την ίδια στιγμή πολύ πιό ευνοϊκές αποφάσεις και ρυθμίσεις αναμένονται για την Ιταλία, ενώ για κάποιες περιπτώσεις αναμένεται να ανοίξει παράθυρο και για περαιτέρω παρατάσεις.

Ωστόσο, οι ίδιες κοινοτικές πηγές επισημαίνουν ότι στην περίπτωση της Ελλάδας τονίζεται εμφατικά η αναγκαιότητα για την επίσπευση των μεταρρυθμίσεων στο δημόσιο τομέα (απολύσεις), στην απελευθέρωση των επαγγελμάτων και το πεδίο των ιδιωτικοποιήσεων. Οι ίδεις πηγές επισημαίνουν, εν αναμονή της δημοσιοποίησης της έκθεσης ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει γνώση για την επικείμενη εξέλιξη αλλά και για τον πιεστικό τρόπο με τον οποίο θα τεθούν τα ζητήματα των μεταρρυθμίσεων.
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου