Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΟΤΙΟΥΙ ΑΙΓΑΙΟΥ


 Γιάννης Μαχαιρίδης
 “Δρόμος ανηφορικός θα είναι αυτός που θα διανύσουμε και μέσα στο 2013. Μια απόσταση με εμπόδια αλλά και προκλήσεις που είμαστε υποχρεωμένοι να αντιμετωπίσουμε, χωρίς όμως να παραδοθούμε στη μοίρα που άλλοι προδιέγραψαν για μας. Στο τέλος αυτής της απόστασης θα συναντήσουμε το ξέφωτο, και εξαρτάται από εμάς πόσο γρήγορα και αποφασιστικά θα την περπατήσουμε, με ποιους, με ποια μέσα και βεβαίως με τα αποθέματα πίστης που έχουμε ακόμα διατηρήσει.
Τα βάρη και τα αδιέξοδα μπορεί να στένεψαν τους ορίζοντες για πολλούς συνανθρώπους μας, είναι όμως η καινούργια χρονιά μια ευκαιρία για μια νέα αρχή στην προσπάθεια να κάνουμε τη δυσκολία κίνητρο και πηγή δύναμης για να κερδίσουμε μάχες, μικρές και μεγάλες. Για να μην αρκεστούμε στο λίγο και στο καλό, αλλά να διεκδικήσουμε τα πάντα και το άριστο. Κι αυτό μπορεί να γίνει αν θέσουμε ακόμα υψηλότερους στόχους που θα γίνουν ο κρίκος που θα σφυρηλατήσει και θα επιβεβαιώσει την ενότητά μας. 

Πρέπει να αποδείξουμε σαν κοινωνία, σε κάθε νησί και σε κάθε χωριό, ότι μπροστά στην ανάγκη να παραμείνουμε μαζί και αποφασισμένοι δεν χωράνε εγωισμοί ούτε μοναχικοί δρόμοι. Το αποδείξαμε περίτρανα και εκκωφαντικά με την πανστρατιά αλληλεγγύης και ανθρωπιάς που φέραμε εις πέρας. Κάναμε τη διαφορά στην καθημερινότητα εκατοντάδων συμπολιτών μας. Μπορούμε να κάνουμε το ίδιο και σε άλλα επίπεδα που αφορούν στο μέλλον των νησιών μας, στην ανάπτυξη και την προοπτική τους. 
Να μη φοβηθούμε τις ευθύνες μας και να μην υποχωρήσουμε στην πρώτη δυσκολία. Δική μας δέσμευση, σαν πολιτικό και στελεχιακό δυναμικό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, είναι να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε και να προσπαθούμε, εντός και εκτός συνόρων, για να κερδίσουν και να αξιοποιήσουν τα νησιά μας τις ευκαιρίες που δικαιούνται.

Να εμπνεύσουμε και να πείσουμε τους νέους μας ότι αξίζει να πιστεύουν στις δυνατότητες αυτού του τόπου και να είναι αυτοί που ως επιστήμονες, επαγγελματίες και εργαζόμενοι θα αποτελέσουν την κινητήριο δύναμη για να στοχεύουμε πάντα στην πρωτοπορία. 

Ας είναι το 2013, η χρονιά της στροφής προς το δρόμο της ανάκαμψης και αναγέννησης. Να είναι μια χρονιά ελπίδας και δημιουργίας για κάθε οικογένεια, για όλους τους Νοτιοπελαγίτες". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου