Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012

ΞΑΦΝΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΝΑΞΟ. Ο ΔΗΜΟΣ ΕΒΓΑΛΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣΟ δήμος, αναφέρει αναλυτικότερα, τα εξής:
   
     "Η αντιπροσωπεία επισκέφτηκε τον μοναδικό ενεργό Χ.Α.Δ.Α. της Νάξου και τον ανενεργό Χ.Α.Δ.Α. στις Ρίκες του Φιλωτίου. Στη συνέχεια συναντήθηκαν με το δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, κ. Μανόλη Μαργαρίτη, για να εκφράσουν τις πρώτες εντυπώσεις τους από την αυτοψία τους στους χώρους απόθεσης απορριμμάτων. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι κκ. Τοτόμης Πρωτονοτάριος, Μανόλης Πολυκρέτης και Δημήτρης Λιανός, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργος Γκούφας, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Στάθης Αγγελής και ο ειδικός συνεργάτης του δημάρχου, κ. Δημήτρης Τσούκλερης. 
   
Κατά τη συζήτηση, ο κ. Gerhard Bauer έκανε μία εκτενή αναφορά στον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων στην περιφέρειά του και μία σύντομη εκτίμηση για την αντιμετώπιση του προβλήματος και την αποκατάσταση του Χ.Α.Δ.Α. του Τιμίου Σταυρού. Ο δήμαρχος ενημέρωσε τους παριστάμενους για τις μέχρι τώρα ενέργειες του Δήμου σχετικά με το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και τον προγραμματισμό των έργων, που αφορούν στην ολοκληρωμένη διαχείριση αυτών. Κλείνοντας την άτυπη συνάντηση, ο περιφερειάρχης Νυρεμβέργης προσκάλεσε τους εκπροσώπους του δήμου να επισκεφτούν την περιφέρειά του, ώστε να διαπιστώσουν τον τρόπο με τον οποίο έχουν εφαρμόσει εκεί τη διαχείριση των απορριμμάτων σε ευρεία κλίμακα".

ΣΚΛΗΡΗ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ " ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ"
Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση των Πολιτών για τα Νησιά μας:

 "Παραδέχτηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Νάξου κος Μαργαρίτης, ότι δεν γνωρίζει τίποτα για τις δραστηριότητες γερμανών τεχνικών, ειδικών στη διαχείριση απορριμμάτων και χώρων ανεξέλεγκτης διάθεσης, που αφορούν στο νησί μας, παρά τις καταγγελίες τη ΠΟΕ-ΟΤΑ ότι και ο δήμος Νάξου συνομιλεί με γερμανούς ειδικούς κατ’ εντολή του γερμανού επιτρόπου, κου Φούχτελ. Συμφώνησε και ο κος Μαράκης, υπεύθυνος επί 12 χρόνια αντιδήμαρχος του Β. Κόκκοτα, και ο ίδιος Δήμαρχος επί 4 χρόνια, ότι πρέπει να στρώσουμε χαλί στους νέο αποικιοκράτες αφού η πολιτική τους αποδείχτηκε ανίκανη να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της διαχείρισης. 
 
Ε λοιπόν, πριν καλά καλά γραφτούν τα πρακτικά, το χαλί στρώθηκε, οι γερμανοί ‘’ειδικοί’’ ευρίσκονται ήδη στη Νάξο, επισκέφτηκαν ήδη τον καταραμένο τόπο, αυτόν δίπλα στα σφαγεία, και θα αποφασίσουν χωρίς φυσικά να δώσουν αναφορά σε κανένα από του εκλεγμένους του Δήμου, παρά μόνο στο μεγάλο τους αφεντικό, τον γερμανό επίτροπο  κο Φούχτελ. Τον λογαριασμό φυσικά θα τον πληρώσει ο έλληνας φορολογούμενος, ο δημότης της Νάξου.
 
Αλήθεια εκείνοι οι ειδικοί σύμβουλοι που έχει προσλάβει ο Δήμος, ο Δήμαρχός μας δηλαδή, που υποτίθεται φρόντισαν για την ένταξη και της Νάξου σε προγράμματα αποκατάστασης ΧΑΔΑ, και η οποία θα ολοκληρωνόταν μέχρι τέλος του 2012, εξακολουθούν να είναι σύμβουλοι του Δημάρχου, ή εισέπραξαν την αμοιβή τους και αποχώρησαν, αφού πλέον οι γερμανοί έχουν αναλάβει από την Περιφέρεια (;) το έργο της αποκατάστασης; Την ολοκληρωμένη διαχείριση θα την αποδεχτούμε ως ορθολογική λύση, θα την ξεκινήσουμε, η θα μας επιβληθεί η άποψη των γερμανών για καύση ή μεταφορά;
 
Καλούμε τον Δήμαρχο να ενημερώσει επιτέλους τους δημότες μας για την επιδρομή των νεοαποικιοκρατιών, να ξεκαθαρίσει, στα πλαίσια ποιας ανάθεσης επισκέπτονται γερμανοί ειδικοί τον ΧΑΔΑ, και ποιος ξέρει τι άλλο. Θα γνωμοδοτήσουν άραγε και για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων του νησιού σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ; Θα ασχοληθούν και με πάρκα ανεμογεννητριών ή φωτοβολταϊκών, υπάρχει τέλος πάντων, ή ετοιμάζεται να υπογραφεί κάποια προγραμματική συμφωνία; Θα μάθουμε επιτέλους μέσα από επίσημη ενημέρωση τι γίνεται στον τόπο μας από τις ελληνικές αρχές και τα ελληνικά δημόσια ΜΜΕ, ή θα προσφύγουμε πάλι σε ξένα μέσα;"
ΠΗΓΗ NAXOS NEWS
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου