Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

" ΑΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΦΥΛΑΧΤΟΥΜΕ!!!!!!!!"


Πήραν συντάξεις με πλαστα ευρώ...


Διερευνάται εάν είναι τυχαίο ότι βρέθηκαν στα χέρια συνταξιούχων του ΟΓΑ.
Πλαστά χαρτονομίσματα των 50 και 20 ευρώ πλημμύρισαν Κερασιά, Κανάλια και Κεραμίδι Μαγνησίας.
Ανάστατοι επαγγελματίες και συνταξιούχοι του ΟΓΑ, μόλις διαπιστώθηκε ότι «είχαν φορτωθεί» με ...
πλαστά χαρτονομίσματα, αναζητούν τις «διαδρομές» των πλαστών χαρτονομισμάτων. Για το θέμα έχει ενημερωθεί το Ταχυδρομείο Βόλου.

Στα δημοτικά διαμερίσματα Κερασιάς, Καναλίων και Κεραμιδίου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, τις τελευταίες μέρες έχει σημάνει συναγερμός. Όλα ξεκίνησαν όπως υποστηρίζουν επαγγελματίες αλλά και συνταξιούχοι κυρίως του ΟΓΑ λίγες μέρες αφού πληρώθηκαν τη σύνταξη και άρχισαν να πληρώνουν διάφορες υποχρεώσεις τους για τις καθημερινές αγορές τους.



Στην αρχή οι περισσότεροι, ο καθένας για λογαριασμό του, νόμιζαν ότι πρόκειται για τυχαίο γεγονός. Όταν όμως άρχισαν να πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα άρχισαν να συνειδητοποιούν ότι κάτι δεν πάει καλά.

Στην Κερασιά στα δύο σούπερ μάρκετ που λειτουργούν στο χωριό όπως επίσης και σε άλλες επιχειρήσεις εντοπίστηκαν αρκετά 50ευρα και ορισμένα 20ευρα που ήταν πλαστά.

Η πληροφορία μεταδόθηκε από στόμα σε στόμα με αποτέλεσμα οι συνταξιούχοι να αρχίσουν να ψάχνονται.

Τουλάχιστον τέσσερις συνταξιούχοι μέχρι στιγμής διατηρούν στην κατοχή τους πλαστά χαρτονομίσματα και όπως είναι φυσικό είναι κυριολεκτικά στον αέρα αφού από μία σύνταξη των 500 ευρώ… βρέθηκαν ξαφνικά με μείον… 200 ευρώ… στην καλύτερη των περιπτώσεων.

Οι συνταξιούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα στο Ταχυδρομείο Βόλου και ζήτησαν εξηγήσεις για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε. Χθες υπάλληλοι του Ταχυδρομείου μετέβησαν στο χωριό και συνομίλησαν με τους «παθόντες» συνταξιούχους και επαγγελματίες, φωτογράφισαν τα πλαστά χαρτονομίσματα, όμως σύμφωνα με τους θιγόμενους δεν ήταν σε θέση να τοποθετηθούν πώς προέκυψε και από πού το πρόβλημα και ενώ φυσικά επαγγελματίες και συνταξιούχοι ουσιαστικά έχουν μείνει με «άδεια χέρια».

Ανάλογη κατάσταση επικρατεί και στο γειτονικό διαμέρισμα των Καναλίων, όπου επίσης αρκετοί επαγγελματίες με σούπερ μάρκετ, περίπτερα, ιχθυοπωλείο, πρατήρια καυσίμων αλλά και καταστήματα εστίασης… «φορτώθηκαν» εν αγνοία τους πλαστά χαρτονομίσματα. Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις επαγγελματίες μετρούν ήδη απώλειες 100 και 120 ευρώ, γεγονός που τους έχει φέρει σε απόγνωση αφού στις δύσκολες μέρες που διανύουμε δεν υπάρχει ασφαλώς η πολυτέλεια… να πάει χαμένο ούτε ένα ευρώ.

«Δεν ξέρουμε πώς προέκυψε όλο αυτό το θέμα και ποιος και από πού διακίνησε αυτά τα πλαστά χαρτονομίσματα. Εκείνο που ξέρουμε είναι ότι άδικα την πληρώνουμε εμείς ως επαγγελματίες, που ουσιαστικά έχουμε «φορτωθεί» λεφτά που είναι άχρηστα, αλλά και οι συνταξιούχοι που περίμεναν πώς και πώς να πληρωθούν και έχουν μείνει με «αμανάτι» πλαστά χαρτονομίσματα, σημείωσε χαρακτηριστικά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Τ.Α, περιγράφοντας την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Το θέμα πάντως τόσο στα δύο χωριά Κερασιά - Κανάλια, όσο και στο Κεραμίδι, που επίσης οι πληροφορίες λένε ότι εντοπίστηκαν πλαστά χαρτονομίσματα, έχει πάρει διαστάσεις με τους θιγόμενους να περιμένουν επίσημες απαντήσεις αλλά και οικονομική αποκατάσταση του χαμένου τους εισοδήματος.

Ταχυδρόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου