Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ????


Οι ρυθμίσεις κυκλοφοριακού της πόλης της Νάξου εγκρίθηκαν, αλλά πότε και πώς θα εφαρμοστούν;

Κατά πλειοψηφία, εγκρίθηκαν οι ρυθμίσεις κυκλοφοριακού για την πόλη της Νάξου την καλοκαιρινή περίοδο, ενώ δεν προσδιορίστηκε αν τελικώς θα κλείσει η πόλη για τα τροχοφόρα τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο. Την αντίδρασή της για επιμέρους ρυθμίσεις, εξέφρασε η μείζων μειοψηφία, που καταψήφισε συνολικά την πρόταση, ασκώντας παράλληλα κριτική γιατί ενώ, όπως επισημάνθηκε, στην ουσία χρησιμοποιήθηκε η μελέτη που είχε εκπονηθεί κατά τη δική της θητεία, δόθηκαν εκ νέου χρήματα για νέα μελέτη που δεν λύνει επαρκώς το πρόβλημα. Διαβάστε γιατί δεν είναι δυνατή η άμεση εφαρμογή των ρυθμίσεων

Αδύνατη η πλήρηςεφαρμογή το φετινό καλοκαίρι



























Αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά την παρουσίαση της μελέτης στις Επιτροπές Κυκλοφοριακού και Διαβούλευσης σε άμεση συνάρτηση με τις ρυθμίσεις είχαν τεθεί ως απαραίτητες συνοδές ενέργειες, οι αυξημένοι χώροι στάθμευσης, αλλά και η κατασκευή των νέων κυκλικών  κόμβων που προβλέπονται από τη μελέτη και η τοποθέτηση της αναγκαίας σήμανσης. 


Με δεδομένο, ότι η έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο, έγινε πολύ καθυστερημένα και μεσούσης της τουριστικής περιόδου και ενώ ακόμη εκκρεμούν οι διαδικασίες για την εκπόνηση των έργων που απαιτούνται, είναι φανερό, ότι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, δεν είναι δυνατόν στο σύνολό τους να εφαρμοστούν φέτος το καλοκαίρι.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά τη συζήτηση του θέματος τον περασμένο Φεβρουάριο στην Επιτροπή Κυκλοφοριακού, ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και πρόεδρος της Επιτροπής, είχε επισημάνει, ότι θα προχωρούσαν γρήγορα τα ζητήματα που αφορούν τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, αρκεί να μην έβρισκαν εμπόδιο από τυχόν ενστάσεις.

Γεγονός είναι όμως, ότι 4 μήνες μετά και ενώ ο Ιούνιος φεύγει, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις δεν έχουν προχωρήσει και η καθυστέρηση, οπωσδήποτε, δεν οφείλεται σε ενστάσεις. 
ΠΗΓΗ NAXOS NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου