Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΘΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΙΩΣΟΥΝ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ


META TH "ΡΟΖΑ" ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ "ΑΚΗΣ" ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

Ρεπορτάζ : Γιάννης Αντύπας
(από το : tokarfi.gr)
Χθες 127 στελέχη του ΠΑΣΟΚ εξέφρασαν την υποστήριξή τους στον ΣΥΡΙΖΑ. Στην πλειοψηφία τους είναι μέλη του Ρεύματος Νέων Σοσιαλιστών, με διαδρομή στο εθνικό συμβούλιο της νεολαίας του Κινήματος, αλλά και στο εθνικό...
συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για στελέχη που είχαν διαχρονικά προνομιακές σχέσεις με τον Άκη Τσοχατζόπουλο, αλλά και τη Λούκα Κατσέλη.

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι οι Ελευθεριάδης Αντώνιος πολιτικό συμβούλιο νεολαίας ΠΑΣΟΚ, Ζερβάκη Μαρία μέλος εθνικού συμβουλίου ΠΑΣΟΚ, Θέμης Τζήμας μέλος εθνικού συμβουλίου ΠΑΣΟΚ, Ρέντζου Πετρούλα εθνικό συμβούλιο νεολαίας ΠΑΣΟΚ, Σκουλάς Μανώλης στέλεχος της ΠΑΣΠ, Στεφάνου Νίκος εθνικό συμβούλιο νεολαίας ΠΑΣΟΚ, Τσουκαλάς Κώστας εθνικό συμβούλιο νεολαίας ΠΑΣΟΚ και άλλοι.

Οι περισσότεροι συνδέονται με τον Δημήτρη Σακελλάρη, ο οποίος παραιτήθηκε προ εβδομάδων από το πολιτικό συμβούλιο του κόμματος και οι πληροφορίες τον φέρνουν να συζητά με τον ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για στελέχη που είχαν διαχρονικά προνομιακές σχέσεις με τον Άκη Τσοχατζόπουλο, αλλά και τη Λούκα Κατσέλη στα χρόνια της κυριαρχίας του Γιώργου Παπανδρέου, ειδικά την περίοδο της αντιπολίτευσης. Άκης και Λούκα ήταν οι συνήθεις ύποπτοι για καλεσμένοι σε όλες τους τις εκδηλώσεις.

2 σχόλια:

  1. Ο ένας με το μυαλό ανεμόμυλο να μην μπορεί να σκεφτεί, το Πασοκ δεν έλεγε λεφτά υπάρχουν που ήταν τότε ο Βενιζέλος να υψώσει το ανάστημα του και να βάλει τον ΓΑΠ στην θέση του, αλλά βολεύτηκε στην υπουργειάρα του και περίμενε σαν την σμέρνα στο θαλάμι να φάει τον ΓΑΠ. Ο Βεν δεν είπε το Πασοκ ΣΑΠΙΟ και μίλησε για πολλούς ακόμα Τσοχατζόπουλους πριν 20 ημέρες τι άλλαξε σε 20 ημέρες, γιατί από όσο ξέρουμε όλοι, τα σάπια απλά βγάζουν σκουλήκια, φρέσκα πάντως για να τα ξαναφάμε δεν γίνονται. Ο άλλος δε με την σφήγκα στα αυτιά, δεν άκουσε το μήνυμα των εκλογών αλλά δεν άκουσε τον Βεν να μιλάει για ΚΑΡΑΔΕΞΙΑ με την όπια έχει σκοπό να συνεργαστεί μετεκλογικά, για να μην χάσουν το βουλευτιλίκι και την ασυλία οι παραπάνω Τσοχατζόπουλοι. Και φυσικά να μην χάσουν την μάσα τους κάποιοι σαν τον αφέντη σας τον Ρήγα. Αλλά το χειρότερο παραμύθι και των δύον σας, είναι η λέξη ταμπού, για τον Βεν και το Πασοκ μέχρι προχθές, ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ. Πέστε μου και ο ανεμοδαρμένος νους και ο σφηκοφωλιάς τι έχει καστανού ο Βεν και το Πασοκ να κάνει με τα παρακάτω θέματα :α) Μετενέργια β) Ανεργία γ) Αυτοκτονίες δ) Καθημερινό κλείσιμο καταστημάτων ε) Μισθούς πίνας ζ) Βουλευτική Υπουργική ασυλία η) Σπατάλη δημοσίου χρήματος θ) Σχέδιο για μετά την πτώση όλης της Ευρωζώνης ι) Χαράτσια κ) Στην περίπτωση που δεν δεχθούν καμία επαναδιαπραγμάτευση από ΔΝΤ και Ευρώπη, τι κάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.real.gr/?Page=category&catID=11
    «Μαύρα σύννεφα» πάνω από την Ιπποκράτους 31/5/2012 10:27:00 πμ

    Τα... μαύρα σύννεφα της «επόμενης μέρας» στο ΠΑΣΟΚ, μαζεύονται ήδη πάνω από την Ιπποκράτους, με τις αντιφατικές δηλώσεις, αλλά και τα διαφορετικά «πιστεύω» των στελεχών του να προϊδεάζουν για το τι θα ακολουθήσει μετά τις εκλογές.

    Πρώτο και καλύτερο σημείο αντιπαράθεσης είναι η διαφορετική προσέγγιση που έχουν οι κορυφαίοι της Ιπποκράτους στο θέμα του σχηματισμού κυβέρνησης την επόμενη μέρα. Αποτυπώνεται δε, ακόμα και στον λόγο του Ευάγγελου Βενιζέλου όταν από την μία πλευρά σημειώνει ότι «κυβέρνηση χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν γίνεται» και από την άλλη επαναλαμβάνει με κάθε ευκαιρία ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει “τσόντα” κανενός».

    Την ψήφο ανοχής σε μία κυβέρνηση της «κεντροδεξιάς» ή του ΣΥΡΙΖΑ με τη συμμετοχή ΔΗΜΑΡ ή και Οικολόγων εφόσον μπουν στη Βουλή, προτιμούν οι μισοί, τη συγκυβέρνηση αντιπροτείνουν άλλοι, ώστε να καρπωθούν και τα όποια θετικά της νέας κυβέρνησης, παραμένοντας έτσι στο «πολιτικό σκηνικό». Σε όσους προεξοφλούν άλλωστε, τη συντριβή του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 17ης Ιουνίου απάντησε χθες μέσα από τα μικρόφωνα του realfm 97,8 ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σημειώνοντας ότι «ο πολιτικός χρόνος είναι τεράστιος και θα γίνουν πολλά γεγονότα ακόμη εωσότου οι πολίτες διαμορφώσουν τελική άποψη». Ο ίδιος, προέβαλε την ευρωπαϊκή διάσταση του ΠΑΣΟΚ ως «εγγύηση» για να αλλάξει η πολιτική στην Ελλάδα.

    Σύγκρουση «κορυφής» αναμένεται μετά τις εκλογές και σε επίπεδο «βενιζελικών» – «παπανδρεϊκών», δεδομένων των αλλαγών που προωθεί στο κόμμα - εφόσον αυτό κερδίσει την μάχη της «επιβίωσής» του στις εκλογές - ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Διότι μπορεί οι πιέσεις που δέχθηκε προεκλογικά για απομάκρυνση του Γιώργου Παπανδρέου και των επιτελών του (π.χ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Γιάννη Ραγκούση κ.α.) να μην έγιναν δεκτές, η φράση του όμως ότι οι παρούσες λίστες δεν αποτυπώνουν τη «νέα φυσιογνωμία» του ΠΑΣΟΚ, εξελήφθη ως προαναγγελία «εκκαθάρισης» στο εγγύς μέλλον.

    Χθες πάντως, θέμα ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ έθεσε για δεύτερη φορά ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ζητώντας παράλληλα τακτικό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές, παρά την προαναγγελία «συντακτικού συνεδρίου» όπου θα τεθούν επί τάπητος τα πάντα - ακόμα και η ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος, το όνομα, ή τα σύμβολά του - τον Σεπτέμβριο. «Πρέπει να προσαρμόσουμε τις δομές και την κατεύθυνση του ΠΑΣΟΚ στον 21ο αιώνα και να εκλέξουμε και την ανάλογη ηγεσία», είπε ο κ. Πάγκαλος, για να λάβει άμεσα απάντηση από τον «βενιζελικό» βουλευτή Δημήτρη Λιντζέρη. «Πριν από 60 μέρες εξελέγη ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ. Αν δεν αρέσει αυτό στον κ. Πάγκαλο είναι άλλο θέμα», είπε, καλώντας τον αντί να δημιουργεί διαφόρων ειδών θέματα με τα λεγόμενά του, να δράσει συσπειρωτικά για το κόμμα του ενόψει εκλογών.

    Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης πάλι, παραπονέθηκε ότι το κόμμα του τον «αγνόησε τελείως» από τότε που εγκατέλειψε τη Βουλή, παρά τη δική του «διαθεσιμότητα» να βοηθήσει.

    Διαφορετικές αντιλήψεις υπάρχουν στην Ιπποκράτους και για την στρατηγική του κόμματος απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει εκλογών. Η μία άποψη μιλά για «χαμήλωμα των τόνων» με το βλέμμα στην επόμενη μέρα, η άλλη για σκληρή κριτική, αποκάλυψη της «πολυγλωσσίας» στο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα και κατηγορίες για ξαφνική αλαζονεία.

    Χθες πάντως, και ενώ κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ προωθούν την επιλογή της «κυβέρνησης της υπεύθυνης κεντροαριστεράς» με ρυθμιστικό ρόλο στο ΠΑΣΟΚ αλλά και συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ εφόσον εγκαταλείψει οριστικά τα περί μονομερούς καταγγελίας του μνημονίου, ο Νίκος Ανδρουλάκης, στενός συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, παρομοιάζοντάς το με την Coca-Cola, που «πάει με όλα». «Είναι και με τη δραχμή και με το ευρώ, ισχυρίζεται ότι θα επαναφέρει μισθούς και συντάξεις, αλλά μετά συμπληρώνει ότι αυτό δεν περιλαμβάνεται στις προγραμματικές του δεσμεύσεις», είπε μεταξύ άλλων για τον ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου