Τρίτη 29 Μαΐου 2012

ΠΡΟΚΛΗΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ


Η επιστολή της ομάδας των Ναξιωτών υποστηρικτών

Προς                                                                                                                         Νάξος 20/05/2012
Δήμαρχο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, κο Μανώλη Μαργαρίτη,

Κοινοποίηση:
Εμπορικός Σύλλογος Νάξου
Σύλλογος Μαζικής Εστίασης Νάξου
Σύλλογος Ξενοδόχων Νάξου & Μικρών Κυκλάδων
Σύλλογο Ενοικιαζομένων Δωματίων Νάξου
Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
Σας γράφουμε αυτή την επιστολή, για να σας παρουσιάσουμε μια μοναδική ευκαιρία προβολής της Νάξου σε όλο τον πλανήτη και να συζητήσουμε στην πορεία το πως μπορούμε να συνεργαστούμε όλοι μαζί (ο Δήμος, οι αρμόδιοι φορείς, τα ΜΜΕ και όποιος ενδιαφέρεται) ώστε να μην χαθεί η δυνατότητα το νησί να ανακάμψει τουριστικά σε μια περίοδο για τη χώρα και την Ευρώπη, που δεν προσφέρεται για θετικά βήματα.
 Θα αναρωτηθείτε αν είναι τόσο απλό κάποιος να βρει το «φάρμακο» για την οικονομική κρίση; Η απάντηση φυσικά είναι μία: Καταπολεμούμε το πρόβλημα πρωτοτυπώντας, προσπαθώντας τα μέγιστα, με κάθε «όπλο» και κυρίως χωρίς να χάνουμε οποιαδήποτε ευκαιρία και χωρίς να αφήνουμε ιδέες και προτάσεις να φεύγουν από τα χέρια μας. Σεβόμαστε τον χρόνο σας, σας εξηγούμε αμέσως περί τίνος πρόκειται.


Εδώ και 2 χρόνια, μια ομάδα δραστήριων Ναξιωτών, που είτε ζουν και εργάζονται στη Νάξο, είτε στην Αθήνα, είμαστε σε άμεση επικοινωνία με τον κο Ίλια Στανκοβιτς  που εκπροσωπεί επίσημα το μεγαλύτερο Φεστιβάλ Χάλκινων στον κόσμο. Μιλάμε για το Guca Festival, που ιδρύθηκε πριν 51 χρόνια στην πόλη Guca της Σερβίας και που προσελκύει πάνω από 600.000 τουρίστες στο σημείο διεξαγωγής τους αλλά και μαγνητίζει πάνω από 50 εκατομμύρια τηλεθεατές σε ολόκληρο τον κόσμο, μέσα από τις μεταδόσεις των τηλεοπτικών προγραμμάτων που αφορούν και συνδέονται με το συγκεκριμένο φεστιβάλ.

Εμείς, εκπροσωπώντας στην ουσία το Φεστιβάλ στην Ελλάδα, σας προτείνουμε να συνεργαστούμε ώστε για πρώτη φορά να γίνει παραγωγή online ταινίας και τηλεοπτικού serial του «Fiesta Mania Festival» (όπως είναι η επίσημη, διεθνής ονομασία του φεστιβάλ) στη Νάξο και με αυτόν τον τρόπο να γίνουμε μέλος της συγκεκριμένης μουσικής οικογένειας, παγκοσμίου εμβέλειας. Αντιλαμβάνεστε πόσο μεγάλη είναι η προβολή του νησιού μας σε ολόκληρο τον κόσμο, αν συμφωνήσουμε να συνεργαστούμε όλοι μαζί για κάτι τέτοιο. Την ίδια ώρα, οι Ναξιώτες και οι επισκέπτες του νησιού θα απολαύσουν ένα μουσικό υπερθέαμα με συγκροτήματα και τραγουδιστές από όλο τον κόσμο. Φυσικά, το νησί θα αποτελέσει σημείο συνάντησης όλων των φανατικών φίλων του Φεστιβάλ, που όπως σας προανέφερα, στη Σερβία όπου διεξάγεται, αυτός ο αριθμός είναι μεγαλύτερος των 600.000 κάθε χρόνο.

Θα αναρωτιέστε, ο παραγωγός να επιλέξει την Ελλάδα; Ο εκπρόσωπος του μεγαλύτερου Φεστιβάλ των Βαλκανίων με τους αναδόχους του (στα μεγαλύτερα φεστιβάλ στον κόσμο, σε ραδιοτηλεοπτικές, σε κινηματογραφικές και  δισκογραφικές παραγωγές, καθώς και την προώθηση και διαφήμιση αυτών) ύστερα από εξέταση όλων των διαφορετικών επιλόγων προτείνει η διοργάνωση του Fiesta Mania Festival να έχει ως αφετηρία την Ελλάδα κυρίως για έναν λόγο: Γιατί η Ελλάδα είναι η χώρα που γέννησε τον πολιτισμό, που μεταλαμπάδευσε αξίες σε όλο τον κόσμο και δημιούργησε τις βάσεις  για να αναπτυχθεί ότι γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.
Και γιατί να γίνει στη Νάξο; Γιατί η ομάδα που διαχειριζόμαστε τα δικαιώματα διεξαγωγής του Φεστιβάλ, του προτείναμε τη Νάξο ως πρώτη επιλογή, για έναν και μόνο λόγο: Για να συμβάλλουμε στην περαιτέρω προβολή του νησιού μας αλλά και να προσεγγίσουμε όσο περισσότερους επισκέπτες μπορούμε μέσω αυτού του Φεστιβάλ αλλά και όλων όσων σας αναφέραμε προηγουμένως.

Η ιδέα δε που αναπτύξαμε για να δώσουμε στους Ευρωπαίους παραγωγούς να καταλάβουν τον λόγο επιλογής της Νάξου ως σημείο διεξαγωγής του Φεστιβάλ είναι η εξής: Η Νάξος, ο τόπος γέννησης  του Διονύσου θα αποτελέσει ένα ιδανικό περιβάλλον για να ανάψει η φλόγα της ελπίδας για όλους τους λαούς του κόσμου. Η φλόγα για μια καλύτερη ζωή, για μια ζωή με λιγότερες αρνητικές σκέψεις, για μια ζωή με μουσική, τραγούδι και χορό. Σαν άλλοτε, από τη Νάξο θα αρχίσει να ηχεί και πάλι ο ήχος του «μαγικού αυλού» του Πάνα, καλώντας τους ανθρώπους από όλο τον κόσμο να προσεγγίσουν τη ζωή με άλλο τρόπο. Η Νάξος, θα αποτελέσει με αυτό το φεστιβάλ εκείνο σημείο του πλανήτη, που θα μεταφέρει σε όλους ένα μήνυμα ελπίδας, αισιοδοξίας και ειρήνης.

Κύριε Δήμαρχε πιστεύουμε ότι αύτη η πρόταση για συνεργασία θα αποδώσει καρπούς και με την βοήθεια του Δήμου και των υπόλοιπων φορέων του νησιού, θα καταφέρουμε να κάνουμε την υπέρβαση και να παρουσιάσουμε το νησί σε όλον κόσμο με έναν τρόπο ξεχωριστό: Αυτό της μουσικής. Θα περιμένουμε το συντομότερο δυνατόν την απάντησή σας, ώστε να ορίσουμε μια συνάντηση και να σας εξηγήσουμε λεπτομερώς τα πλαίσια της συνεργασίας μας. Σας γνωστοποιούμε δε, πως σύμμαχοί μας σε αυτή την προσπάθεια, θα προσπαθήσουμε να είναι όλοι όσοι ασχολούνται ενεργά με την υποκριτική, το θέαμα, τις δημόσιες σχέσεις αλλά και τη δημοσιογραφία και κατάγονται από τη Νάξο. Αρωγός και συμπαραστάτης μας είναι και ο δημοσιογράφος Βασίλης Γρηγορόπουλος, που εργάζεται σε μεγάλα Μέσα της χώρας και προσπαθεί τα μέγιστα για το νησί μας.



Με εκτίμηση


                  Δημητροκάλλης Ευστάθιος             Τσαγγλής Ευάγγελος
                  Σύμβουλος Επιχειρήσεων            Μηχανικός - Καθηγητής
                     Λογιστής-Φοροτεχνικός                    Πληροφορικής

1 σχόλιο:

  1. Ευχαριστούμε για την αναδημοσίευση. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βλέπετε και εδώ: http://fmnaxos.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου