Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

ΣΕ ΣΚΕΠΑΣΤΡΑ Ο ΟΒΕΛΙΑΣ
Αναλυτικότερα.
 Μ.Σάββατο στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν ισχυρές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία κυμαίνεται από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.


Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρος, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι έντονα, από τη νύχτα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές. Στις βορειότερες περιοχές τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι πνέουν νότιοι - νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, βαθμιαία 5 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται παροδικές νεφώσεις και από αργά το απόγευμα θα βρέξει στη δυτική Κρήτη. Οι άνεμοι πνέουν νότιοι - νοτιοανατολικοί 4 με 6, στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ και βαθμιαία μετατρέπονται σε νοτιοδυτικούς 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι τοπικά 3 με 4 βαθμούς υψηλότερη. 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα Δωδεκάνησα και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι πνέουν νοτιοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα στα βόρεια θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία κυμαίνεται απο 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με παροδικές τοπικές βροχές μέχρι νωρίς το απόγευμα. Οι άνεμοι πνέουν νότιοι - νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία κυμαίνεται από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές κατά διαστήματα. Οι άνεμοι πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία κυμαίνεται από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

 Κυριακή του Πάσχα, στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα
Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά. Τα φαινόμενα το
βράδυ θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες με πιθανότητα για πρόσκαιρες βροχοπτώσεις το μεσημέρι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί - νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια 7 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα.

Δευτέρα του Πάσχα αναμένεται μικρή άνοδος της θερμοκρασίας και οι άνεμοι θα πνέουν 4-6 μποφόρ. Στα δυτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Βροχές πιθανώς να σημειωθούν στα ορεινά.

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και την Τρίτη του Πάσχα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα. Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 4-6 και πιθανόν 7 μποφρό. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από το in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου