Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ
ΑΣΚΟΥΜΕ ΣΚΛΗΡΗ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ.
 ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΙΩΠΟΥΝ. ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΑ ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ ΤΟΥ 2009;
 1.Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κοιτάζει τον ελληνικό λαό στα μάτια και να του λέει «ναι, έγιναν θυσίες,  σκληρές, σε αρκετά σημεία άδικες, ναι, άλλη εντύπωση είχαμε για το τι μπορεί να γίνει τον Οκτώβριο του 2009 και αλλού βρέθηκε η χώρα, μέσα στο καμίνι μιας πρωτοφανούς κατάστασης, που δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά την Ευρώπη συνολικά και την παγκόσμια  οικονομία Ναι, όπως λέω παραστατικά, το «συνεργείο διάσωσης» έκανε λάθη.
2. Όμως, κάποιοι οδήγησαν τη χώρα στα συντρίμμια του Οκτωβρίου του 2009. Κάποιοι έδειξαν απόλυτη αμεριμνησία. Δεν είχαν την πρόνοια να λάβουν πολύ πιο ήπια, πολύ πιο απλά μέτρα την κατάλληλη στιγμή.

Το 2007,  η Ελλάδα γιόρτασε το «έτος ανταγωνιστικότητας» της ελληνικής οικονομίας. Και το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών της χώρας, ο πραγματικός δείκτης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας είχε φτάσει στο πρωτοφανές για τα παγκόσμια χρονικά επίπεδο του 15%. Τι έδειχνε αυτό; Ότι είχε καταρρεύσει το αναπτυξιακό μοντέλο. Ότι η χώρα είχε μείνει χωρίς παραγωγικό ιστό.
3. Όταν όλες οι χώρες έτρεχαν να προλάβουν τη δημοσιονομική και τη χρηματοοικονομική κρίση, να στηρίξουν τις Τράπεζες,  να βελτιώσουν τα μακροοικονομικά τους στοιχεία, ο κ. Καραμανλής με τον κ. Αλογοσκούφη και με τον κ. Σαμαρά βέβαια στην κυβέρνηση, είχαν αναπτύξει την καταπληκτική θεωρία της Ελλάδας, «που είναι όαση μέσα στην παγκόσμια κρίση και του τραπεζικού της συστήματος που δεν είναι εκτεθειμένο σε παράγωγα και δεν κινδυνεύει από τίποτα».  Και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου