Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΝΑΞΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
ΓΙΑ ΤΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΡΟΤΙΔΕΣ

 Με την ευκαιρία της εορτής του Πάσχα η Πολιτική Προστασία Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εξέδωσε το παρακάτω μύνημα:
Τις Άγιες αυτές ημέρες , που με σεβασμό και κατάνυξη , το πνεύμα είναι ολοκληρωτικά αφοσιωμένο στην Εκκλησία , στους ψαλμούς, στα Ευαγγέλια , θα πρέπει αυτόν τον σεβασμό να τον περάσουμε και στους «άλλους» ιδιαίτερα στα παιδιά μας.

Να εκφράσουμε τα συναισθήματα της Αγάπης και αλληλεγγύης στους συνανθρώπους μας, με ήπιους  και καλοσυνάτους τρόπους και όχι με βροντερούς και «βάρβαρους πολεμικούς».
Τα βεγγαλικά προσφέρουν αξέχαστες εμπειρίες , ειδικά όταν σημαδεύουν για πάντα το σώμα και την ψυχή μας.
Είναι πολύ εύκολο να τα αγοράσουμε.
Οι γνωστοί μας θα μας «παροτρύνουν» βεβαιώνοντάς μας ότι: «΄Ελα μωρέ , τίποτα δεν θα γίνει , είναι αθώα». Ακόμα θα ακουστεί: «Να διατηρήσουμε το έθιμο». Έτσι θα τα πετάξουμε στα πόδια μιας γυναίκας, που θα μπορούσε να είναι η μάνα μας , ή στον πιτσιρικά που φοβάται, λες και έτσι θα ανδρωθεί ξαφνικά.
Ας αναρωτηθούμε αν αξίζει η τόνωση του εγωισμού και της «μαγκιάς μας», τον τραυματισμό ,τον ακρωτηριασμό ή την ζωή ενός φίλου, ενός χωριανού ή ενός συγγενή μας.
Το κακό γίνεται μια φορά και πάντα στους «άλλους».
Εσείς οι «πολεμοχαρείς» , προσπαθήστε να μην αποτρέπετε με τις πράξεις σας τους ευσεβείς Χριστιανούς, να πάνε στην Εκκλησία ή να πηγαίνουν και να φεύγουν νωρίτερα πριν την Ανάσταση , γιατί 40 ημέρες νηστείας την λαχτάρα της ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ έχουν.
Τα βεγγαλικά , λοιπόν, μόνο στα πεδία των μαχών , μακριά από την Εκκλησία και τον κόσμο.
Χρειάζεται να σας υπενθυμίσω ότι η κατοχή , πώληση  και κατασκευή εκρηκτικών εκ του νόμου όχι μόνο δεν επιτρέπεται αλλά και τιμωρείται αυστηρά.
ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ  ΟΛΟΨΥΧΑ
ΥΓΕΙΑ, ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ  ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Η  Πολιτική  Προστασία
Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου