Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024

Κώστας Μανωλάς: Πήρε μεταγραφή στον Πανναξιακό – Η επίσημη ανακοίνωση Ο Κώστας Μανωλάς, που έχει επιλέξει τον τόπο καταγωγής του για κατοικία της οικογένειάς του, «θα ενισχύσει την προσπάθεια του Πανναξιακού», τονίζεται σχετικά.

 


Στην ομάδα του τόπου καταγωγής του, δηλαδή στον Πανναξιακό, θα συνεχίσει να αγωνίζεται ο ποδοσφαιριστής, Κώστας Μανωλάς, όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη (16/10).

Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωση του Πανναξιακού για τη μεταγραφή του 33χρονου Κώστα Μανωλά αναφέρεται το εξής: «Ο πρόεδρος, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και η μεγάλη οικογένεια του Πανναξιακού Αθλητικού Ομίλου, με πολύ μεγάλη χαρά, συγκίνηση και υπερηφάνεια, ανακοινώνουν την έλευση του διεθνούς

ποδοσφαιριστή, Κώστα Μανωλά, στην ανδρική ομάδα».

Ακόμα, στην εν λόγω ανακοίνωση σημειώνεται: «Ο παίκτης που φόρεσε την φανέλα της ΑΕΚ, του Ολυμπιακού, της Ρόμα, της Νάπολι, o παίκτης που τίμησε τη φανέλα της Εθνικής Ελπίδων και της Εθνικής Ανδρών, ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός που έχει θαυμάσει η Ευρώπη, ο Ναξιώτης που έχει επιλέξει τον τόπο καταγωγής του για κατοικία της οικογένειάς του, θα ενισχύσει την προσπάθεια του Πανναξιακού στο φετινό πρωτάθλημα. Κώστα, καλώς όρισες! Η συνέχεια στα γήπεδα!».

Κώστας Μανωλάς: Πήρε μεταγραφή στον Πανναξιακό – Η επίσημη ανακοίνωση
Πηγή εικόνας: Instagram | pannaxiakos_ao

Η πορεία του Κώστα Μανωλά

Ο Κώστας Μανωλάς άρχισε την επαγγελματική καριέρα του ως ποδοσφαιριστής, το 2008, στον Θρασύβουλο Φυλής, που εκείνη την περίοδο (2008-2009) αγωνιζόταν στη Σούπερ Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία του. Την αμέσως επόμενη περίοδο, όμως, ο Κώστας Μανωλάς πήρε μεταγραφή στην ΑΕΚ. Στην Ένωση, λοιπόν, ο ίδιος καθιερώθηκε γρήγορα στη βασική ενδεκάδα και στα τρία χρόνια παραμονής του στην ομάδα ο Κώστας Μανωλάς κατέκτησε έναν τίτλο και, συγκεκριμένα, το Κύπελλο Ελλάδας την περίοδο 2010-2011.

Το καλοκαίρι του 2012, ο Κώστας Μανωλάς αποκτήθηκε ως ελεύθερος από τον Ολυμπιακό, με τον οποίο στην πρώτη του χρονιά κατέκτησε το νταμπλ, συμμετέχοντας σε 24 αγώνες πρωταθλήματος και πετυχαίνοντας ένα τέρμα (στην εντός έδρας αναμέτρηση εναντίον της Ξάνθης). Πάντως, την επόμενη χρονιά, πολλά δημοσιεύματα ανέφεραν πως σύλλογοι από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης ενδιαφέρονταν για την απόκτησή του, κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη και ο ίδιος παρέμεινε στον Ολυμπιακό, όντας πλέον βασικό και σχεδόν αναντικατάστατο μέλος της αμυντικής γραμμής, φτάντοντας στην κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου πρωταθλήματος, έχοντας 25 συμμετοχές στη διοργάνωση και τρία τέρματα.

Ο Κώστας Μανωλάς στον Ολυμπιακό, 23 Οκτωβρίου 2013
Πηγή εικόνας: AP | Armando Franca

Αξιοσημείωτη ήταν και η προσφορά του στους ευρωπαϊκούς αγώνες του Ολυμπιακού για το Τσάμπιονς Λιγκ αφού, στη φάση των ομίλων, σημείωσε δύο τέρματα, στις αναμετρήσεις εναντίον της Μπενφίκα (εντός έδρας) και της Παρί Σεν Ζερμέν (εκτός έδρας), βοηθώντας τα μέγιστα στην πρόκριση της ομάδας του στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Στις 22 Μαρτίου 2014, έγινε γνωστό από τη διοίκηση του πειραϊκού συλλόγου πως το συμβόλαιό του ανανεώθηκε για έναν επιπλέον χρόνο, δηλαδή μέχρι το καλοκαίρι του 2017.

Ωστόσο, στις 26 Αυγούστου 2014 ανακοινώθηκε η μεταγραφή του Κώστα Μανωλά στην ιταλική Ρόμα, με την οποία υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας. Το κόστος της μεταγραφής του έφτασε τα 13 εκατ. ευρώ, τη δεύτερη – εκείνη την εποχή – ακριβότερη μεταγραφή Έλληνα ποδοσφαιριστή όλων των εποχών, πίσω από αυτήν του Κώστα Μήτρογλου στη Φούλαμ (έναντι 15,2 εκατ. ευρώ) από τον Ιανουάριο του 2014.

Ο Κώστας Μανωλάς στη Ρόμα, 7 Φεβρουαρίου 2016
Πηγή εικόνας: AP | Alessandra Tarantino

Το βράδυ της Κυριακής 30 Ιουνίου 2019, η ομάδα της ιταλικής πρωτεύουσας ανακοίνωσε την πώληση του κεντρικού αμυντικού στους «παρτενοπέι». Η Νάπολι έδωσε στη Ρόμα 12 εκατ. ευρώ για τον Κώστα Μανωλά, αλλά και τον 22χρονο μέσο από τη Γουϊνέα, Αμαντού Ντιαβαρά, ο οποίος κοστολογήθηκε 21 εκατ. ευρώ, καλύπτοντας το ποσό που αντιστοιχούσε στη ρήτρα του Έλληνα ποδοσφαιριστή, ύψους 36 εκατ. ευρώ.

Ο Κώστας Μανωλάς στη Νάπολι, 16 Δεκεμβρίου 2020
Πηγή εικόνας: AP | Luca Bruno

Ακόμα, στις 16 Δεκεμβρίου 2021 ανακοινώθηκε η μεταγραφή του στη Σούπερ Λίγκα για τον Ολυμπιακό αλλά, τον Σεπτέμβριο του 2022, ο Κώστας Μανωλάς έμεινε ελεύθερος από τους «ερυθρόλευκους» και υπέγραψε συμβόλαιο με την Αλ Σάρτζα, η οποία αγωνίζεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Εν τέλει, επέστρεψε στην Ελλάδα και εντάχθηκε στις τάξεις του Πανναξιακού.

Το 2009, ο Κώστας Μανωλάς αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Εθνική Ελπίδων (Κ-21), στην οποία αριθμεί συνολικά πέντε συμμετοχές. Επίσης, τον Φεβρουάριο του 2013 πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την Εθνική Ομάδα Ανδρών, στον φιλικό αγώνα εναντίον της Ελβετίας, στο Στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης», ο οποίος έληξε ισόπαλος 0-0. Υπήρξε, επίσης, μέλος της αποστολής που συμμετείχε στο Μουντιάλ του 2014 στη Βραζιλία, αγωνιζόμενος και τις τέσσερις φορές ως βασικός.

Ο Κώστας Μανωλάς με την Εθνική Ελλάδας στον αγώνα κόντρα στην Ιαπωνία για το Μουντιάλ 2014, 12 Ιουνίου 2014
Πηγή εικόνας: AP | Ricardo Mazalan

Στις 11 Σεπτεμβρίου 2018, ο Κώστας Μανωλάς σημείωσε με κεφαλιά το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα της Ελλάδας στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Ουγγαρία για τον θεσμό του UEFA Nations League, που έληξε 2-1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου