Τρίτη 2 Ιουλίου 2024

Η «Ελένη» στο Τυροκομείο και στα πατατοχώραφα της Ένωσης Αγροτικών Συνετ...

Ακίνητα: Αδιέξοδο για χιλιάδες ιδιοκτήτες σε εντός και εκτός σχεδίου

 


Δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων σε εκτός σχεδίου περιοχές της χώρας εξακολουθούν να παραμένουν όμηροι, αναμένοντας την προσωρινή ρύθμιση (η εφαρμογή της προβλέπεται έως το τέλος του 2025) του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Στο μεταξύ, επικρατεί ένα πολεοδομικό αλαλούμ, στις εκτός σχεδίου περιοχές, αφού άλλες πολεοδομίες εξακολουθούν να εκδίδουν οικοδομικές άδειες και άλλες όχι, με συνέπεια να υπάρχουν «τυχεροί» και «άτυχοι» ιδιοκτήτες.

Σε εκτός σχεδίου περιοχές υπάρχουν μεταξύ άλλων προβλήματα με τις οριοθετήσεις και επεκτάσεις των ορίων οικισμών

Η αδιαφορία του πρωθυπουργού, ο πικραμένος ηγέτης, η ξεχωριστή απουσία του Παυλόπουλου και οι υπογραφές για τη Διαμαντοπούλου

 


Το «ουδέν σχόλιον» του Μαξίμου

– Οφείλω να ομολογήσω ενώπιον Θεού και αναγνωστών ότι ο πρόεδρος Μητσοτάκης εξακολουθεί με συνέπεια να αποθέτει τον πρόεδρο Σαμαρά στην Ιστορία, εκτός από το πολιτικό… υπερπέραν. Τον αφήνει να μιλάει και να λέει ό,τι θέλει, χωρίς να δίνει και μεγάλη σημασία στα λεγόμενα του ανδρός. «Ουδέν σχόλιον», ήταν η επίσημη αντίδραση του Μαξίμου, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται. Μου θυμίζει την αντίδραση του προέδρου του χωριού μου, όταν τον πλακώνει στο βρίσιμο ο… τρελός του χωριού! Πάντως, πρέπει να σας πω ότι όντως ο αρχηγός Κυριάκος έχει αφήσει στην Ιστορία τον Σαμαρά. Εκεί που ανήκει και που αργά ή γρήγορα θα τον κρίνει.

Γύρισαν την πλάτη σε Σαμαρά – Καραμανλή

Ο Καραμανλής με το γάντι, ο Σαμαράς με φουλ επίθεση Έντονη κριτική στην κυβέρνηση από τους δυο πρώην πρωθυπουργούς - Όλα όσα έγιναν στο Πολεμικό Μουσείο.

 


Με δύο ομιλίες, οι οποίες, αν και σε διαφορετικούς τόνους, στόχευσαν, με πρωτόγνωρα αιχμηρό τρόπο στην πολιτική αλλά και στη γενικότερη στρατηγική του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, οι πρώην πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής κατέδειξαν με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι είναι πλέον απέναντι στο Μέγαρο Μαξίμου και τις επιλογές του σε μία σειρά από ζητήματα, από τα εθνικά θέματα, μέχρι την κοινωνική πολιτική και το ιδεολογικό στίγμα της γαλάζιας διακυβέρνησης.

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

Έκλεισαν «πεντάδα» οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ - Φαβορί Ανδρουλάκης, Δούκας Την υποψηφιότητά τους για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσαν σήμερα Μιλένα Αποστολάκη και Μιχάλης Κατρίνης.


Μετά τους Νίκο Ανδρουλάκη, Χάρη Δούκα και Παύλο Γερουλάνο που έκαναν γνωστό χθες, Κυριακή (30/6) ότι θα διεκδικήσουν την ηγεσία του κόμματος, σήμερα, Δευτέρα (1/7), ανακοίνωσαν την υποψηφιότητά τους για τις εσωκομματικές κάλπες – στις 6 Οκτωβρίου και στις 13 Οκτωβρίου, εφόσον χρειαστεί β’ γύρος – η 
Μιλένα Αποστολάκη και ο Μιχάλης Κατρίνης.

Τις επόμενες μέρες ή ακόμα και ώρες ενδέχεται να αυξηθεί ο αριθμός των υποψηφίων, καθώς δεν έχουν ανοίξει ακόμα τα «χαρτιά» τους οι Παύλος Χρηστίδης και Νάντια Γιαννακοπούλου, αν και οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι βουλευτής Νοτίου Τομέα του ΠΑΣΟΚ τελικά θα κάνει πίσω.

Αρχειοθήκη ιστολογίου