Σάββατο 6 Απριλίου 2024

Ο «ψυχρός εμφύλιος» της Κεντροαριστεράς: Το ΣτΕ άναψε φωτιές σε ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ Ο Ανδρουλάκης σχολιάζει τις δημοσκοπήσεις που τον βγάζουν τρίτο. Ο Κασσελάκης αφήνει υπονοούμενα για τις υποκλοπές.


Ένα αδυσώπητο μπρα ντε φερ εξελίσσεται μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για την πρωτοκαθεδρία στον χώρο της 
Κεντροαριστεράς. Βασική επιδίωξη τόσο της Κουμουνδούρου όσο και της Χαριλάου Τρικούπη είναι το ποιος «θα πάρει κεφάλι» ως ο κεντρικός, και βασικός, εκφραστής της αντιπολίτευσης απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Στο φόντο των δημοσκοπήσεων του τελευταίου διαστήματος και με ορίζοντα την κάλπη του Ιουνίου για τις ευρωεκλογές η σύγκρουση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δείχνει να παίρνει ξεχωριστή θέση, με σκληρά χαρακτηριστικά, στην προεκλογική αντιπαράθεση. Σε κάθε περίπτωση πάντως έχει ήδη διαμορφωθεί το

ανταγωνιστικό πλαίσιο στο οποίο θα κινηθούν ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Νίκος Ανδρουλάκης που παίρνουν «θέσεις μάχης», καταστρώνοντας την στρατηγική τους στην πολιτική σκακιέρα.

Η Κουμουνδούρου και η Χαριλάου Τρικούπη καταστρώνουν την στρατηγική τους με μια ατζέντα γεμάτη: Οι ιδιαίτερα σοβαρές εξελίξεις, από χθες, στο σκάνδαλο των υποκλοπών. Οι καθημερινές αποκαλύψεις που ενισχύουν ολοένα και περισσότερο την άποψη περί συγκάλυψης γύρω από το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών. Το «Μισέλ-Gate» με την διαρροή προσωπικών δεδομένων Ελλήνων ψηφοφόρων του εξωτερικού.

Τα ισχυρά «πυρά» που αντάλλαξαν τα δυο κόμματα την χθεσινή ημέρα, μια ημέρα που έδειξε να δικαιώνει τον δρόμο που χάραξε ο Νίκος Ανδρουλάκης σε σχέση με την παρακολούθηση του από την ΕΥΠ, δείχνει με σαφή τρόπο την απόσταση που χωρίζει τα δυο στρατόπεδα της Κεντροαριστεράς.

«Θέσεις μάχης»

Η Κουμουνδούρου έχει επιλέξει την «φουλ επίθεση» σε όλα τα μέτωπα με αφετηρία το συνέδριο όπου και έκλεισε μια μεγάλη περίοδος εσωστρέφειας με ισχυρότατους κλυδωνισμούς και διασπάσεις. Με τον Στέφανο Κασσελάκη να «λιώνει» παπούτσια, επιδιώκοντας να βρίσκεται σε συνεχή επαφή, «αδιαμεσολάβητα» όπως λέει ο ίδιος, με το μεγαλύτερο δυνατό ακροατήριο.

Η Χαριλάου Τρικούπη θέλει να καταγράφει την δυναμική παρουσία στη Βουλή με τον Νίκο Ανδρουλάκη σε ρόλο «αρχηγού» αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως πολλοί ερμηνεύουν γύρω από το περιστύλιο με αποκορύφωμα την πρωτοβουλία για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης και την κοινοβουλευτική παρουσία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Σχολιάζοντας τις τελευταίες μετρήσεις η Κουμουνδούρου βγάζει προς τα έξω ότι «ούτε τα μυαλά μας παίρνουν αέρα ούτε μας αφήνουν αδιάφορους», διαπιστώνοντας, ωστόσο, ότι μετά το Συνέδριο του κόμματος υπάρχει μια σταδιακή άνοδος. «Πρέπει να επιδείξουμε σοβαρότητα να πείσουμε για τις θέσεις μας να κάνουμε αντιπολίτευση» σημείωναν από το στρατόπεδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε σχέση με τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν να εδραιώνουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην δεύτερη θέση ενόψει της κάλπης των ευρωεκλογών.

Μιλώντας για τον στόχο των ευρωεκλογών και τα δημοσκοπικά ευρήματα, ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά την παρουσια του χθες στο συνέδριο της ΕΣΕΕ «Future of Retail» εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «το ΠΑΣΟΚ θα είναι δεύτερο κόμμα». Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως «δεν μου αρέσει να αμφισβητώ τις δημοσκοπήσεις, παρόλο που τους χρειάζεται πολλές φορές, όπως έγινε πέρυσι, αλλά είμαι δυστυχώς κατά έναν “διαβολικό” τρόπο αυτός που πλήττεται πάντα από αυτές», υπενθυμίζοντας, παράλληλα, μια σειρά από μετρήσεις: «Κατεβαίνω για αρχηγός το 2017, βγαίνει η πρώτη δημοσκόπηση, έβδομος. Το 2021, τρίτος και καταϊδρωμένος στις δημοσκοπήσεις και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκλεγόταν ο κ. Λοβέρδος. Κατά ένα “μαγικό” τρόπο πάλι δεν επιβεβαιώθηκαν. Εκλογές του 2023, οι τελευταίες δύο μεγάλες δημοσκοπήσεις έδειχναν το ΠΑΣΟΚ στο 8% και στο 9% αντίστοιχα, τον ΣΥΡΙΖΑ στο 26% και στο 27%. Όμως, η διαφορά των περίπου 19 μονάδων, τελικά ήταν 9! Αυτά δεν τα λέω για να πλήξω το κύρος των δημοσκοπήσεων, το λέω γιατί έχω μάθει να αγωνίζομαι και να νικάω, με τη βοήθεια του απλού κόσμου, που θέλει αλλαγές και με εμπιστεύεται γιατί η πολιτική μου πορεία, είναι πολιτική πορεία αυτονομίας από τα συμφέροντα, δίπλα στον πολίτη». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου