Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Αναβίωση εθίμου της «τούρτας» από τον Σύλλογο Σαγκριωτών “Η Πρόοδος” Πηγή: https://cycladeslive.gr/naxos-anaviosis-ethimou-tis-tourtas-apo-ton-syllogo-sagkrioton-i-proodos/

 


Είναι γνωστός και είναι αγαπημένος.

 Ο λόγος, για το Σύλλογο Σαγκριωτών Νάξου “Η Πρόοδος” που και φέτος φρόντισε με τον καλύτερο τρόπο την αναβίωση του εθίμου της “Τούρτας”. 

Η εκδήλωση αναβίωσης του εθίμου της «τούρτας», έλαβε χώρα την Κυριακή που μας πέρασε, Κυριακή της Ορθοδοξίας, στο πάρκο του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και μάλιστα η συμμετοχή του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη! 

Οι περισσότεροι συμμετέχοντες με χαρά μπήκαν στην διασικασία να παρασκευάσουν τις δικές τους τούρτες (σεφουκλωτές Νάξου), τις οποίες όλοι μαζί στη συνέχεια γεύτηκαν,  ζωντανεύοντας το πατροπαράδοτο έθιμο του χωριού  που αποτελεί μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς του 

Τα μέλη του Συλλόγου Σαγκριωτών Νάξου “Η Πρόοδος”, απόλυτα ικανοποιημένα τόσο από την προσέλευση και τη συμμετοχή όσο και από τις νοστιμιές που παρασκευάστηκαν, σημείωσαν τα εξής: “Οι περισσότεροι συμμετέχοντες με χαρά μπήκαν στην διασικασία να παρασκευάσουν τις δικές τους τούρτες (σεφουκλωτές Νάξου), τις οποίες όλοι μαζί γευτήκαμε, ζωντανεύοντας το πατροπαράδοτο έθιμο του χωριού μας που αποτελεί μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. 

Οφείλω να ομολογήσω πως όλες ήταν υπέροχες!!! Ευχαριστούμε θερμά για την προσέλευση σας στο κάλεσμά μας και για τις γευστικότατες τούρτες που παρασκευάσατε με μεράκι και καλή διάθεση. Ευχαριστούμε και όλους εσάς που δεν καταφέρατε να παρευρεθείτε αλλά συμμετείχατε μέσω της δημοσίευσης των δικών σας συνταγών καθώς και με την αφήγηση των δικών σας βιωμάτων για το έθιμο μας.

 Πολύ ευχάριστη και ελπιδοφόρα για την αναβίωση του εθίμου η συμμετοχή και η προσπάθεια της νέας γενιάς! Μείνετε συντονισμένοι … έρχονται σύντομα κι άλλες όμορφες εκδηλώσεις… Καλή Σαρακοστή σε όλους και Χρόνια πολλά για την αυριανή εορτή του Ευαγγελισμού!” Εμείς να ευχηθούμε και του χρόνου με υγεία!!!!


Πηγή: https://cycladeslive.gr/naxos-anaviosis-ethimou-tis-tourtas-apo-ton-syllogo-sagkrioton-i-proodos/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου