Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Στη Βουλή παίζουν κρυφτό με την ουσία, ο Καραμανλής με την ασυλία, ο λαός ετοιμάζεται να πει «φτου (σας) και βγαίνω»


 
Δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει αλλά την κυβέρνηση – μηδέ του κ. Κώστα Καραμανλή του Αχιλλέως εξαιρουμένου φυσικά – τους κυνηγάνε τα συμφέροντα. Ανάσα δεν τους έχουν αφήσει να πάρουν – λίγο ακόμη και ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα είχε ενδυθεί τον Αγιο Γεώργιο, μεγάλη η χάρη του, που χτυπά με το κοντάρι τον δράκο! Και δεν είναι μόνο αυτό προκάλεσαν και ολόκληρη πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση, για να την … εκθέσουν!

Στο κενό

Αλλά βρήκαν τοίχο! Την αρραγή κοινοβουλευτική πλειοψηφία η οποία προέβαλε τα … «στήθη» της στους άρπαγες ολιγάρχες και τα άνομα συμφέροντα. Συγγνώμη όχι όλοι, γιατί την κυρία Κατερίνα Παπακώστα την εχθρεύεται ο λαϊκισμός! Γλύτωσαν τα συμφέροντα μία καταγγελία, κάτι είναι κι αυτό. Και η επίθεση των συμφερόντων τελικώς έπεσε στο κενό!

Ερώτηση

Ρε παιδιά – δεν ξέρω μήπως επειδή μανιωδώς παρακολουθώ Low & Order, μπορεί να έχω αρχίσει να «καίω φλάντζα» – όταν γίνεται ένα έγκλημα ή ένα δυστύχημα, ο χώρος περιφράσσεται και περιφρουρείται για να μην υπάρξουν αλλοιώσεις στο περιβάλλον. Και θέλω να κάνω μία ερώτηση γιατί στην προκειμένη περίπτωση έγινε μπάχαλο – και λίγα λέω;

Οι μηχανοδηγοί

Και δύο ακόμη: πως προέκυψε το ξυλόλιο και από ποιον αλλοιώθηκαν οι συνομιλίες; Γιατί στο τέλος θα τρελαθούμε εντελώς! Κι έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η παρέμβαση του σωματείου των μηχανοδηγών με το εξώδικο που απέστειλε στη διοίκηση του ΟΣΕ, οι οποίοι συνηγορούν σε όσα έχουν καταγγελθεί δημοσιογραφικά….

Ο κ. Μάκης Βορίδης

Τελώντας εν αναμονή της σημερινής ομιλίας του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος και θα θέσει το πολιτικό πλαίσιο του θέματος, εκκινώντας ουσιαστικά την μακρά προεκλογική περίοδο, ο υπουργός Επικρατείας κ. Μάκης Βορίδης παίζοντας τον ρόλο του «αντ΄ αυτού» εξαπέλυε μύδρους στους … «παρεκτραπέντες» αντιπολιτευόμενους. Του πηγαίνει! Σα να αγορεύει σε δικαστήριο, απουσία της πολιτικής!

Ο κ. Κώστας Καραμανλής

Η χθεσινή μέρα ήταν του κ. Καραμανλή. Αποφεύγω να τη σχολιάσω γιατί η παρουσία του ήταν αξιοθρήνητη! Ωστόσο μου έκανε εντύπωση πρώτον, το γεγονός ότι σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας έχει στοιχηθεί πίσω του και τον χειροκροτούσε! Ναι, ναι τον χειροκροτούσαν, πιθανόν κι όσοι την προηγούμενη εβδομάδα του έλεγαν διάφορα, από το να παραιτηθεί μέχρι να αυτοκτονήσει! Μάλιστα απέσπασε και χειροκρότημα στη μέση της ομιλίας του, όταν ανέφερε πως «δεν θα κρυφτώ πίσω από καμιά βουλευτική ασυλία».

Στο «ντούκου»

Κουβέντα βέβαια για τις εναγώνιες προειδοποιήσεις των εργαζομένων του ΟΣΕ σχετικά με τον άμεσο κίνδυνο μεγάλου δυστυχήματος. Λέξη! Στο «ντούκου»…. Κι είχε απαίτηση κι ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Σωκράτης Φάμελλος ο κ. Καραμανλής να απαντήσει στα επτά ερωτήματα που έθεσε. Γίνονται αυτά….

Ποιος;

Φίλος που παρακολουθούσε τη συζήτηση στη Βουλή μου τηλεφώνησε εν εξάλλω κατάσταση για την ομιλία του κ. Καραμανλή, για να μου επισημάνει πως «την πρόταση δυσπιστίας δεν έκαναν ούτε τα συμφέροντα, ούτε τα κόμματα που την υπέγραψαν, την πρόταση δυσπιστίας την έκανε η κυρία Μαρία Καρυστιάνου μαζί με τις άλλες οικογένειες των δολοφονημένων». Είδα κι έπαθα για να τον ηρεμήσω!

Αντεπίθεση

Παρά την αντεπίθεση που … «σάλπισε» σήμερα το Μέγαρο Μαξίμου – παιδιά μη με ρωτάτε για τον υπουργό Αμυνας κ. Νίκο Δένδια, είναι σε ταξίδι για δουλειές ο άνθρωπος … – είναι φανερό «δια γυμνού οφθαλμού» κυρίως από τον πολιτικό τους λόγο αλλά και τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν, πως βρίσκονται σε κατάσταση μεγάλης πολιτικής πίεσης. Λογικό! Τα ερωτήματα είναι κρίσιμα και … αναπάντητα! Και γνωρίζουν πως το θέμα ακουμπάει όλη τη κοινωνία – οι οκτώ στους δέκα πολίτες προβλέπουν την συγκάλυψη των υπευθύνων. Δεν είναι μικρό πράγμα. Από εκεί προκύπτουν και τα συμφέροντα….

Πιπέρι…

Δεν γνωρίζω αν έχετε διαπιστώσει το γεγονός ότι στη διάρκεια των τελευταίων ημερών ο υπουργός Υγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης βρίσκεται σε ένα παροξυσμό … δηλώσεων! Κι όπως είναι φυσικό δεν θα μπορούσε να λείπει από το ρεπερτόριο του και η Ευρωπαία Εισαγγελέας κυρία Λάουρα Κοβέτσι. Μεταξύ των άλλων ζήτησε την αποπομπή και την τιμωρία της, διότι κατήγγειλε την κυβέρνηση για συγκάλυψη. Εγώ θα έλεγα να της βάλουν και πιπέρι στο στόμα! Ανείπωτο βασανιστήριο της παιδικής μου ηλικίας!

Εχει δρόμο…

Βέβαια συγγενείς των θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών καταθέτουν συμπληρωματικές μηνύσεις σε βάρος υπηρεσιακών παραγόντων. Και το πράγμα έχει ακόμη αρκετό δρόμο. Αν στο Μέγαρο Μαξίμου τρέφουν έστω και την παραμικρή ελπίδα πως με την σημερινή ψηφοφορία της Βουλής, η κυβέρνηση απαλλάσσεται των ευθυνών της και … business as usual, να τους επισημάνω ότι κάνουν μέγιστο λάθος αντίστοιχο με αυτό που έκαναν την περασμένη άνοιξη, αν όχι μεγαλύτερο!

Ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος

Είναι εντυπωσιακές οι φαντασιώσεις του πρώην υπουργού και κορυφαίου στελέχους της «Νέας Αριστεράς» κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου. Εχει μία σουρεαλιστική αύρα όταν τοποθετείται στη Βουλή – κάτι αντίστοιχο με την «αυτόματη γραφή» για τους κοινωνούς της σουρεαλιστικής αντίληψης. Μετά από το όραμα που είχε με την Σκάρλετ Γιόχανσον – με την οποία θα ήθελε να είχε τουλάχιστον μία έξοδο – χθες προέκυψε νέα φαντασίωση, αυτή τη φορά αντικείμενο της σκέψης του – να μην παρεξηγούμε – ήταν η Τζούλια Ρόμπερτς την οποία συνέκρινε με την κυρία Μαρία Καρυστιανού. Στην ταινία της «Εριν Μπρόκοβιτς». Τουλάχιστον μέσα σ΄ αυτό το καταθλιπτικό περιβάλλον υπάρχει και μία νότα έβδομης τέχνης! Κάτι είναι κι αυτό!

Ο κ. Χάρης Δούκας

Λοιπόν, όσο περνάει ο καιρός τόσο περισσότερο συμπαθώ τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Χάρη Δούκα. Ενας επιπλέον λόγος είναι ότι λειτουργεί ως «προβοκάτορας» ή μάλλον ως «κινούμενη ωρολογιακή βόμβα» – για να θυμηθώ μία ατάκα από «Τη χρονιά του Δράκου» μία εξαιρετική αστυνομική ταινία της δεκαετίας του 1980 με τον Μίκι Ρούρκ. Και κάνει «τα νεύρα κρόσσια» τόσο στον κ. Μητσοτάκη – που νομίζω ότι του ρίχνει βελάκια σε στόχο που έχει τοποθετήσει στα υπόγεια του Μαξίμου, όταν θέλει να εκτονωθεί! – αλλά κυρίως στον σύντροφο του «εν όπλοις» πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κ. Νίκο Ανδρουλάκη. Αυτός παθαίνει αναφυλαξία μόλις ακούει το όνομα! Και κυρίως «φυτρώνει εκεί που δεν τον σπέρνουν» που λένε και στο χωριό μου….

Μνημείο

Τελευταία … «προβοκάτσια» – εγώ τουλάχιστον την επικροτώ, να εξηγούμαι! – είναι η ομόφωνη απόφαση του Δήμου Αθηναίων, μετά από εισήγηση του κ. Δούκα, να ανεγερθεί μνημείο για τα θύματα του εγκλήματος των Τεμπών. Μάλιστα έχει ήδη πραγματοποιηθεί μία συνάντηση με τον σύλλογο των οικογενειών των θυμάτων. Και ο Δήμος ενώνει την φωνή του μαζί με όσους ζητούν δικαιοσύνη και ένα κράτος ασφαλές και δίκαιο. Σωστό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου