Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024

«Κλείδωσε» ο καιρός για τις Απόκριες: Παρελάση με βροχή σε Αθήνα, Πάτρα, Ξάνθη, Ηράκλειο

 


Με τι καιρό θα κάνουμε Καθαρά Δευτέρα 2024; Θα μπορούμε να πετάξουμε χαρταετό; Είναι ερωτήσεις που όσο πλησιάζει η Καθαρά Δεύτερα γίνονται όλο και πιο έντονες και ζητάνε μια... επίσημη απάντηση.

Μπορεί η ΕΜΥ να μην έχει βγάλει ακόμα πρόβλεψη καιρού για την Καθαρά Δευτέρα στις 18 Μαρτίου, ωστόσο ο έμπειρος μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας έρχεται να λύσει κάποιες απορίες σχετικά με τον καιρό και τους ανέμους.

Ο Γιώργος Τσατραφύλλιας σε ανάρτηση του στο Facebook αναφέρει ότι την Καθαρά Δευτέρα ο καιρός θα είναι «ιδανικός» -μάλλον- για το πέταγμα του χαρταετού καθώς θα πνέει ούριος άνεμος βορειοδυτικός 4-6 μποφόρ.

Αναλυτικά η ανάρτηση του για τον καιρό την Καθαρά Δευτέρα:

«Η αστάθεια του τριημέρου της Αποκριάς δεν φαίνεται να αποτελέσει εμπόδιο για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις σε 5 μεγάλες πόλεις ωστόσο την Κυριακή οι καρναβαλιστές θα δροσιστούν λίγο περισσότερο! Χωρίς προβλήματα και σε στεριά και σε θάλασσα η έξοδος των εκδρομέων.

Η θερμοκρασία το τριήμερο θα βρεθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα (16-18 βαθμοί το μεσημέρι). Την καθαρά Δευτέρα θα πνέει ούριος άνεμος για το πέταγμα του χαρταετού ( βορειοδυτικός 4-6 μποφόρ).

Η ΕΜΥ έχει βγάλει πρόβλεψη μέχρι και την Κυριακή και αναφέρει:

Σάββατο 16/03

Αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα πυκνώσουν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, κυρίως στα ορεινά, θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια πελάγη δυτικοί βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο σε όλη τη χώρα.

Κυριακή 17/03

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο με τοπικές βροχές ή όμβρους κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Από το απόγευμα βαθμιαία βελτίωση του καιρού. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Η πρόγνωση από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη για την Καθαρά Δευτέρα

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης τονίζει ότι μέχρι την Παρασκευή ο καιρός θα είναι ασταθής ενώ θα βελτιωθεί το Σαββατοκύριακο .

Ο μετεωρολόγος αναφέρει ότι το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας πάντως ο καιρός θα είναι καλός χωρίς βέβαια να λείψουν και μερικές μπόρες κυρίως στα ορεινά το απόγευμα.

Ο ίδιος αναφέρει ότι οι καρναβαλικές εκδηλώσεις δεν θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα και μάλιστα την Καθαρά Δευτέρα το πέταγμα του χαρταετού θα πραγματοποιηθεί χωρίς καιρικά προβλήματα στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου