Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023

 Ιδεολογικό βέρτιγκο...


Τον κατήφορο του λαϊκισμού με σπασμένα τα φρένα κατεβαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς τις... τελευταίες ημέρες ο Στέφανος Κασσελάκης βάζει την υπογραφή του σε «αντιπολίτευση του twitter», αλλά και σε θέσεις και επισημάνσεις που πόρρω απέχουν από ένα αριστερό κόμμα.

Στην Κουμουνδούρου συζητείται εντόνως η γκάφα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον υπουργό Επικρατείας του Πακιστάν, στον απόηχο της «γαλάζιας» εσωστρέφειας για την τροπολογία Καιρίδη σχετικά με τους εργάτες γης. Ο Στέφανος Κασσελάκης επικαλέστηκε ανάρτηση του πακιστανού πολιτικού, ο οποίος δηλώνει ότι με τον Άδωνι Γεωργιάδη συζήτησαν τρόπους και περιθώρια να συνεργαστούν για τις 500.000 θέσεις εργασίας που «χηρεύουν» στην Ελλάδα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, «μετέφρασε» την ως άνω ανάρτηση ως... προαναγγελία ότι θα έρθουν μισό εκατομμύριο Πακιστανοί εργάτες στην Ελλάδα με την υπογραφή του Άδωνι Γεωργιάδη.

Φιάσκο και μετάλλαξη

Βεβαίως, η ανάρτηση του πακιστανού πολιτικού, με την οποία διευκρίνιζε ότι ουδεμία τέτοια συμφωνία υπάρχει στο τραπέζι με την ελληνική κυβέρνηση αποτέλεσε κόλαφο για τον Στέφανο Κασσελάκη. Ωστόσο, ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε και με ένα βίντεο που μιλάει για «κωδικό Ισλαμαμπάντ», αναφέρεται και πάλι στην υποτιθέμενη συμφωνία, περιγράφοντας την προοπτική ένταξης Πακιστανών εργατών στις εργασίες της ελληνικής υπαίθρου ως κάτι απειλητικό. Μάλιστα, όπως σχολίαζαν κάποιοι στην Κουμουνδούρου, «αν κανείς κλείσει τα μάτια του και δεν δει ποιος μιλάει, θα νομίζει ότι πρόκειται για κάποιον ακροδεξιό πολιτικό. Μάλιστα, επιπροσθέτως στο πλαίσιο αυτό, απογοητευμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαπιστώσουν ότι το κόμμα τους έχει πλέον απολέσει το ιδεολογικό «έρμα».

Σημειωτέον ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ένα ανέξοδο «όχι» και στην συμμετοχή ελληνικής φρεγάτας στην διεθνή ειρηνευτική δύναμη για την απόκρουση της πειρατείας στο Σουέζ, ενώ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει καταπιεί το... αμίλητο νερό αναφορικά με την απαράδεκτη εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου, με την οποία καταδικάζονται τα ομόφυλα ζευγάρια και αποδοκιμάζεται η προοπτική της τεκνοθεσίας για ανθρώπους του ίδιου φύλου.

Σύγχυση

Αν σε όλα τα παραπάνω προστεθεί και η ιδεολογική «ασάφεια» της Κουμουνδούρου αναφορικά με την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, τότε καθίσταται σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ του σήμερα ουδόλως μοιάζει με τον ΣΥΡΙΖΑ τού χθες. Βεβαίως, επισήμως, η αξιωματική αντιπολίτευση έχει καταδικάσει την κυβερνητική απόφαση για «παράκαμψη» του άρθρου 16. Ωστόσο, στο παρασκήνιο, αν διαβάσει κανείς προσεκτικά πίσω από τις γραμμές, θα διαπιστώσει ότι η Κουμουνδούρου υπογραμμίζει την ανάγκη ενίσχυσης του δημόσιου πανεπιστημίου, καταδικάζει την συνταγματική υπέρβαση, αλλά αποφεύγει να μπει στην ουσία της κουβέντας –κατά πόσον, δηλαδή, αποτελεί «κόκκινη γραμμή» ιδεολογικού τύπου το να ιδρυθούν ιδιωτικά πανεπιστήμια στη χώρα...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου