Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023

 Οργανωτικές κινήσεις και το βλέμμα στις ευρωεκλογές...


Οργανωτικά θέματα και η προετοιμασία για τη δημιουργία νομαρχιακών επιτροπών είναι αυτά που απασχολούν τη Νέα Αριστερά, που έχοντας το ...βλέμμα στις ευρωεκλογές, ελπίζει να καταγράψει μια καλή παρουσία που θα αποτελέσει τη βάση για το μέλλον.

Παρά τις σχετικά χαμηλές καταγραφές στις δημοσκοπήσεις (κινείται γύρω στο 2,5% στις έρευνες για την πρόθεση ψήφου) τα μέλη της Νέας Αριστεράς δεν δείχνουν -επισήμως τουλάχιστον- να ανησυχούν, αλλά εκτιμούν ότι αυτό θα αλλάξει σύντομα.

Στη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, είπε ότι «η Νέα Αριστερά δεν έχει συμπληρώσει ούτε έναν μήνα ζωής και ήδη είναι μια διακριτή πολιτική δύναμη». Υπενθύμισε ότι σε πρόσφατη δημοσκόπηση «το 25% δηλώνει ότι θα μπορούσε να στηρίξει το εγχείρημά μας» εκτιμώντας ότι πρόκειται για «καλή βάση εκκίνησης για τον δρόμο αντοχής που έχουμε μπροστά μας. Η δική μας δουλειά είναι να μετατρέψουμε αυτή τη δυνατότητα σε πραγματικότητα».

Με το βλέμμα στη νεολαία, η Νέα Αριστερά σκοπεύει να αντιπαρατεθεί δυναμικά με την κυβέρνηση στο θέμα της δημιουργίας ιδιωτικών πανεπιστημίων, με δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επισήμως λέει όχι, υπάρχουν στελέχη και βουλευτές (π.χ. Π. Παππάς) που τηρούν μια επαμφοτερίζουσα στάση, ενώ το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής δείχνει θετική προδιάθεση στα σχέδια της κυβέρνησης υπό όρους. 

Άλλος τομέας στον οποίο η νέα πολιτική κίνηση εστιάζει είναι τα εργασιακά. Η Έφη Αχτσιόγλου, με πρόσφατη ανάρτησή της, κατακεραύνωσε τη στάση της κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς καταψήφισε την οδηγία για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε πλατφόρμες (όπως Wolt, Uber κ.λπ.), λέγοντας ότι «για την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν αρκούν τα χτυπήματα που καταφέρει καθημερινά στους εργαζόμενους εντός της χώρας, αλλά θέλει να προλάβει και οποιαδήποτε πρωτοβουλία σε υπερεθνικό επίπεδο».

Συσκέψεις και σχεδιασμός
Παράλληλα είναι σε εξέλιξη οι συσκέψεις για τον οργανωτικό σχεδιασμό της Νέας Αριστεράς. Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με στόχο τη συγκρότηση νομαρχιακών επιτροπών. Επίσης, τον Ιανουάριο θα πραγματοποιηθούν ανοιχτές συνελεύσεις ανά νομό με την παρουσία βουλευτών και στελεχών της ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες για τους στόχους, τις θέσεις του κόμματος και να ανοίξει ο διάλογος με την κοινωνία, εν όψει και των ευρωεκλογών του Ιουνίου. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς στόχος είναι «η αποφασιστική επαναφορά της αριστεράς και του προοδευτικού χώρου συνολικά στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης στη χώρα μας».

Η Νέα Αριστερά θα κατεβεί στις ευρωεκλογές με ένα «ανοιχτό ψηφοδέλτιο που θα εκφράζει τις πιο δημιουργικές και ανήσυχες δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας», όπως είπε στο «Βήμα» ο Αλέξης Χαρίτσης...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου