Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023

Νάξος: Με λαμπρότητα θα εορταστεί η Παναγία η Χρυσοπολίτισσα (πρόγραμμα)


Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων 
 Παρακαλείσθε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εορταστικές εκδηλώσεις της μεγάλης Θεομητορικής εορτής των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου, (21 Νοεμβρίου), κατά την οποία εορτάζει η Πολιούχος της Χώρας Νάξου «Παναγία η Χρυσοπολίτισσα» και έχει θεσπιστεί η ημέρα αυτή ως τοπική αργία (Β/Δ ΦΕΚ Α’. 34/20-2-1953), σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα.

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου

18:30 Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Νάξου, χοροστατούντος του Επισκόπου Ταλαντίου κ. Επιφανίου ο οποίος και θα κηρύξει το Θείο Λόγο, συγχοροστου Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικου και του Επισκόπου Κεράμων κ. Βαρθολομαίου.

Μετά το πέρας του Εσπερινού θα πραγματοποιηθεί λιτανευτική μεταφορά της Ιερής Εικόνας της Παναγίας Χρυσοπολίτισσας από το Μητροπολιτικό Ναό στο Παρεκκλήσιο Αυτής και ευθύς αμέσως θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία. (Απόδειπνο, Παρακλητικός Κανών, Όρθρος και Θεία Λειτουργία).

Τρίτη 21 Νοεμβρίου

07:00 Λιτανευτική μεταφορά της Ιερής Εικόνας από το Παρεκκλήσι Χρυσοπολίτισσας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό και έναρξη του Όρθρου.

08:30 Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικου, συλλειτουργούντων του Επισκόπου Κεράμων κ. Βαρθολομαίου (ο οποίος και θα κηρύξει το Θείο Λόγο) και του Επισκόπου Ταλαντίου κ. Επιφανίου.

10:30 Δοξολογία επ’ ευκαιρία της εορτής των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδας μας.

11:00 Λιτάνευση της Θαυματουργού Ιεράς Εικόνας ανά την πόλη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου