Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

Αγωνία για τις δημοτικές: Ο Μητσοτάκης θέλει να σπάσει τη «λευκή απεργία» πολλών βουλευτών!

 


Δεν είναι μόνο η γκρίνια των «γαλάζιων» βουλευτών για την παραγκώνισή τους προς χάριν των εξωκοινοβουλευτικών εκλογών.

Είναι και το γεγονός ότι πολλοί βουλευτές (και όχι μόνο στην Πελοπόννησο) κάνουν «λευκή απεργία», μη στηρίζοντας τους υποψηφίους περιφερειάρχες ή πολλούς (υποψηφίους) δημάρχους μεγάλων πόλεων.

Όπως έχει ειπωθεί σε σύσκεψη στην Πειραιώς την προηγούμενη εβδομάδα, υπάρχουν τέσσερις συν δυο περιφέρειες που μπορεί από το να χαθούν όλες για τη Νέα Δημοκρατία έως και να κερδηθούν όλες από το κυβερνών κόμμα.

ADVERTISEMENT

Οι τέσσερις περιφέρειες που θεωρούνται ιδιαιτέρας βαρύτητας για Μέγαρο Μαξίμου είναι κατά σειρά η Πελοπόννησος, η Θεσσαλία, η Δυτική Μακεδονία και η Ανατολική Μακεδονία-Θράκη. Ταυτόχρονα μάχη αναμένεται να διεξαχθεί τόσο στο Βόρειο Αιγαίο, όσο και στα Ιόνια Νησιά.

Το Μαξίμου θα πιέσει ώστε τις τελευταίες ημέρες να δραστηριοποιηθούν οι βουλευτές, προκειμένου να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες να κερδίσει και τις 13 περιφέρειες της χώρας, «μηδενίζοντας» το κοντέρ και τη φθορά που έχει το τρίμηνο μετά τις εθνικές κάλπες του Ιουνίου.

Στην κατεύθυνση αυτή αποσκοπεί και η σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, με το πρόσχημα της εκλογής του Σταύρου Καλαφάτη ως γραμματέα της, ενώ θα επιτραπεί σε ορισμένους βουλευτές να λάβουν το λόγο, ώστε να εκτονωθεί κατά το δυνατόν η δυσαρέσκεια - άλλωστε, η πλειοψηφία των «γαλάζιων» βουλευτών, παρά τις ικανότητες πολλών εξ αυτών, δεν διακρίνονται παρά μόνο ως... χειροκροτητές στις ομιλίες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Για να δούμε αν θα τοποθετηθούν και τι θα πουν απ’ όσα λένε στους δημοσιογράφους και τον κύκλο τους. Ή εάν θα αποδειχτεί για μια ακόμα φορά ότι το Μαξίμου δεν μπορεί να τους υπολογίζει, παρά μόνο ως χειροκροτητές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου