Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

Σύγκρουση «δύο κόσμων» στον ΣΥΡΙΖΑ - Ένα 24ωρο για πρόεδρο Κασσελάκη ή Αχτσιόγλου

 


Αδιάκοπα ηχούν τα τύμπανα του πολέμου πάνω από την Κουμουνδούρου. Με χαρακτηριστικά μιας ανελέητης μάχης χαρακωμάτων συγκρούεται ο «κόσμος» των δυο διεκδικητών εδώ και μέρες. Με έναν ΣΥΡΙΖΑ να «κοχλάζει» ένα 24ωρο πριν την κρίσιμη κάλπη που θα αναδείξει το πρόσωπο που θα αναλάβει την ηγεσία του κόμματος.

Οι δυο «μονομάχοι», Στέφανος Κασσελάκης και Έφη Αχτσιόγλου, ανταλλάσσουν «βέλη», υψώνοντας τους τόνους της σύγκρουσης ολοένα και περισσότερο.

Την ίδια στιγμή, «στρατηγοί», «λοχαγοί», «λοχίες» και «φαντάρια» των δυο στρατοπέδων βάλλουν κατά ριπάς με αιχμές και καρφιά. Τα συντροφικά «μαχαιρώματα» δίνουν και να παίρνουν, ενώ στα social media η κατάσταση ξεφεύγει από τα όρια μιας κομματικής αντιπαράθεσης.

Αυτή την στιγμή ο Στέφανος Κασσελάκης καταγράφεται ως το φαβορί της κούρσας μια ημέρα πριν τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών. Με «κάβα» το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου της εσωκομματικής κάλπης και την εμφανή δυναμική που κατέγραψε και συνεχίζει να «γράφει» στο κοντέρ της διεκδίκησης της ηγεσίας της Κουμουνδούρου. Το δικό του «όπλο», μέχρι τις κάλπες συνεχίζει να είναι οι περιοδείες και οι επαφές με τους πολίτες. Με άλλα λόγια η λογική της αδιαμεσολάβητης σχέσης με τον κόσμο, όπως δηλώνει ο ίδιος.

ADVERTISEMENT

Με πολύ πιο επιθετική στρατηγική στέκεται απέναντι του η Έφη Αχτσιόγλου. Αφήνοντας στην άκρη την τακτική των χαμηλών τόνων, επιδιώκει την κρίσιμη εβδομάδα που «τρέχει» να στριμώξει στην γωνία τον αντίπαλο της για ζητήματα κομβικής σημασίας στην «σκακιέρα» της εσωκομματικής αντιπαράθεσης. Θέτοντας, η ίδια, σε πρώτο πλάνο την πολιτική ποντάρει σε αυτό που θεωρεί πως αποτελεί το συγκριτικό της πλεονέκτημα απέναντι στον έτερο διεκδικητή της Κουμουνδούρου.
Επιθέσεις
Η Έφη Αχτσιόγλου επιτέθηκε χθες βράδυ, μέσω συνεργατών της, σε βάρος του Στέφανου Κασσελάκη κατηγορώντας τον ότι υιοθετεί την κατάπτυστη προεκλογική ατζέντα του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Ο κ. Κασσελάκης θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός. Για λόγους εσωκομματικής αντιπαράθεσης έχει φτάσει να επιτίθεται ακόμα και κατά της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα» σημείωναν οι συνεργάτες της Έφης Αχτσιόγλου.

Και ανέφεραν πως «το μεσημέρι μας κάλεσε να κατεβάσουμε τους τόνους. Από το απόγευμα σήμερα επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υιοθετώντας την κατάπτυστη προεκλογική ατζέντα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Χρειάζεται να επιδείξει, λίγες ώρες πριν τις κάλπες, ψυχραιμία και νηφαλιότητα και θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι όλοι εμείς είμαστε στον ίδιο πολιτικό χώρο».

Είχε προηγηθεί το «καρφί»του Στέφανου Κασσελάκη προς την Έφη Αχτσιόγλου στον απόηχο των αντιδράσεων για τη δήλωση ου περί τουρκικού «κρατιδίου» στην Κύπρο. «Δεν είμαι τέλειος σαν εκείνους που έφτιαξαν τον νόμο Κατρούγκαλου» είπε χαρακτηριστικά σε βίντεο που «ανέβασε» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στο ίδιο βίντεο, μεταξύ άλλων, ο Στέφανος Κασσελάκης σημειώνει πως «δεν έχω στο πλευρό μου κανέναν βουλευτή, που να θεωρεί τη μουσουλμανική μειονότητα τουρκική. Δεν έχω στο πλευρό μου κανέναν βουλευτή που να πιστεύει ότι δεν υπήρξε γενοκτονία των Ποντίων. Τα ερωτήματα περί πατριωτισμού αλλού, όχι σε εμένα».

Παράλληλα, η Έφη Αχτσιόγλου σχολίασε εκ νέου τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη περί «κρατιδίου». Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star χθες το βράδυ υποστήριξε πως «δεν έκανε γλωσσικό ολίσθημα ο Στέφανος Κασσελάκης, είναι ανέτοιμος, παρά το γεγονός ότι ανακάλεσε».

Στο ερώτημα αν κινδυνεύει η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, η Έφη Αχτσιόγλου απάντησε πως «μπορώ να εγγυηθώ την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ» και πρόσθεσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζήτημα αξιοπιστίας», ενώ σημείωσε ακόμα πως «έχουμε συνυπάρξει με όλους, αρκεί να υπάρχει ο σεβασμός. Λέμε όχι στις ανθρωποφαγικές επιθέσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου