Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023

ΣΩΣΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ. ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΟΡΦΑΝΟΥ

 


«ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Αξιότιμε κ. Υπουργέ
Ο ελληνικός τουρισμός βιώνει «μια απρόβλεπτη κατάσταση η οποία μπορεί να προκαλέσει αστάθεια, προβλήματα, ανωμαλίες, δυσχέρειες και κινδύνους και αφορούν τις επιχειρήσεις, την οικονομία, το περιβάλλον, τους πολίτες σε μικροεπίπεδο ή μακροεπίπεδο». Δηλαδή βρίσκεται σε κρίση, την οποία σας καλώ να αντιμετωπίσετε.
Λίγοι σχετικά άνθρωποι (ντόπιοι και επισκέπτες) ανέδειξαν ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει στις παραλίες της Ελλάδας: Την αυθαίρετη κατάληψη των παραλιών από ομπρελοκαθίσματα, που τοποθετούν ορισμένες επιχειρήσεις.
Η σοβαρότητα της κατάστασης φαίνεται από το γεγονός ότι πλήθος ελληνικών και διεθνών μέσων ασχολούνται και αναδεικνύουν το θέμα. Για παράδειγμα αναφέρω ορισμένα, που έπεσαν στην αντίληψη μου, όπως το δελτίο ειδήσεων του RAI UNO, τους The New York Times και αρκετές Γερμανικές εφημερίδες. Πρέπει να μας προβληματίσει όλους το γεγονός ότι μια σχετική μικρή διαμαρτυρία (σε σύγκριση με άλλες που έχουν γίνει στην Ελλάδα) έχει γίνει παγκόσμιο γεγονός. Προφανώς, δεν είναι ο όγκος των διαμαρτυρόμενων, αλλά το αντικείμενο της διαμαρτυρίας τους. Είναι το γεγονός της αλλοίωσης της ομορφιάς των ελληνικών παραλιών, του πιο προβεβλημένου τμήματος της Ελλάδας, για το οποίο έρχονται εκατομμύρια τουρίστες την Ελλάδα. Είναι τελικά η αλλοίωση του σπουδαιότερου ελληνικού προϊόντος. Και δυστυχώς, η αλλοίωση αυτή γίνεται από λίγους, ευτυχώς, κοντόφθαλμους επιχειρηματίες, που θα έπρεπε πρώτοι αυτοί να το προστατεύουν.
Σας καλώ λοιπόν να αντιμετωπίσετε την κρίση:
· Να κάνετε έκκληση στους επιχειρηματίες που αυθαιρέτησαν, να αποκαταστήσουν άμεσα τις παραλίες, σύμφωνα με τον Νόμο.
· Να κάνετε σύσταση στα σωματεία των τουριστικών επιχειρήσεων, να προτρέψουν τους λίγους συναδέλφους τους, στην αποκατάσταση της νομιμότητας.
· Να απευθυνθείτε στους Δήμους για να προβούν σε ελέγχους, συστάσεις και καταγγελίες, αν χρειασθεί.
· Να ζητήσετε από τους συναδέλφου σας, να έχουν ενεργοποιημένες τις υπηρεσίες τους, μέχρι να αποκατασταθεί η νομιμότητα.
· Να σχεδιάσετε μία διεθνή καμπάνια, που να προβάλει πάλι τις παραλίες μας, που θα έχουν αποκατασταθεί από τις αυθαιρεσίες και τις παράτυπες κατασκευές.
· Να προτρέψετε τους Δήμους να αρχίσουν ένα διάλογο με τους πολίτες, τους επιχειρηματίες και τις υπηρεσίες, που να αφορά στη διαχείριση των παραλιών, προκειμένου να διαμορφωθούν προτάσεις για ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο, που είναι απαραίτητο.
Επειδή το θέμα είναι σοβαρό και επείγον, ελπίζω ότι θα το αντιμετωπίσετε άμεσα.
Με Τιμή
Ιακ. Ορφανός
Δρ. Φυσικός, Νάξος
Εταίρος μικρής τουριστικής οικογενειακής επιχείρησης»
Emails υπουργών και υπουργείων:
Υπουργός Τουρισμού: ol.kefalogianni@parliament.gr
Υπουργείο Τουρισμού: mailbox@mintour.gr
Υπουργός Περιβάλλοντος: secmin@ypen.gr
Υπουργείο Περιβάλλοντος: info@ypen.gov.gr
Υπουργός Οικονομικών: ministeroffice@minfin.gr
Υπουργείο Οικονομικών: press@minfin.gr
Δήμαρχος Νάξου και ΜΚ: naxos@naxos.gov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου