Τρίτη 20 Ιουνίου 2023

Ανεβαίνουν οι τόνοι στην τελική ευθεία για τις κάλπες της Κυριακής

 


Πέντε ημέρες πριν από τις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιουνίου η πολιτική αντιπαράθεση κορυφώνεται γύρω από όλα τα ζητήματα.

Η Σοφία Ζαχαράκη, υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, η Όλγα Γεροβασίλη, υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μίλησαν στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» και «διασταύρωσαν τα ξίφη τους».

Η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μίλησε για το ζήτημα της Ροδόπης και την απόσυρση του Μουσταφά Κατραντζή.

«Η ουσία του ζητήματος είναι η άμεση αντίδραση που υπήρξε, δεν θα βρείτε πουθενά δήλωση δημόσια ή ιδιωτική στήριξης της συγκεκριμένης υποψηφιότητας από το τουρκικό προξενείο. Αναρωτιόμαστε εύλογα, γιατί θα πρέπει να πάμε στην ουσία της κουβέντας, οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που σε λίγες ημέρες θα επαναβεβαιώσουν τον όρκο εντέλει ποια συμφέροντα θα εξυπηρετήσουν στην Βουλή».

«Ο Κ. Μητσοτάκης έπεσε στην παγίδα που έστηνε για τον ΣΥΡΙΖΑ»

Η Όλγα Γεροβασίλη σημείωσε σχετικά με το ζήτημα της Ροδόπης: «Ο κ. Μητσοτάκης έπεσε στην παγίδα που έστηνε για τον ΣΥΡΙΖΑ, περί αυτού πρόκειται αυτό που έγινε. Ο κ. Μητσοτάκης υποκριτικά κρατά σήμερα αυτή την στάση, καθώς ήξερε το περιεχόμενο του σημειώματος της ΕΥΠ πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου».

Στην συνέχεια η Σοφία Ζαχαράκη απευθυνόμενη στην Όλγα Γεροβασίλη γιατί το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει προβεί σε αντίστοιχη κίνηση, η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι θα πρέπει η Νέα Δημοκρατία να ασχοληθεί με τα του οίκου της, καθώς σε διάστημα 20 ημέρων έχει αναγκαστεί να διώξει τρεις βουλευτές.

Και τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη: «Δεν θα αμφισβητήσουμε την ελληνικότητα των 20 χιλιάδων ανθρώπων που ψήφισαν και επέλεξαν τους  βουλευτές που επιλέγουν, δεν θα επιτρέψουμε να παίζει εθνικά παιχνίδια ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είπε: «Έχουμε επιλέξει έναν άλλον τρόπου να συμπεριφερόμαστε και να ασκούμε κριτική. Εμείς το καλοκαίρι, όταν ήταν η επιλογή του μουφτή για την περιοχή, εμεί βάλαμε τους δύο βουλευτές να μιλήσουν και να υποστηρίξουν αυτό που θέλει το ελληνικό κράτος. Είμαστε εμεί το κόμμα που έσπασε τις μπάρες για να αλλάξουν τα δεδομένα στην περιοχή εκεί».

«Από την μία ότι τα στελέχη της Ν.Δ. απειλούν τους Έλληνες μουσουλμάνους και από την άλλη τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για τουρκική μειονότητα»

Και συμπλήρωσε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: «Τον τελευταίο καιρό νιώθω από την μία ότι τα στελέχη της Νέας Δημοκρτίας να απειλούν τους Έλληνες μουσουλμάνους και από την άλλη τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να μιλούν για τουρκική μειονότητα. Νομίζω ότι είναι ό,τι πιο επικίνδυνο αυτή την στιγμή να ανοίγουν τέτοια ζητήματα».

Στις θέσεις των Γεροβασίλη και Κωνσταντινόπουλο απάντησε η Σοφία Ζαχαράκη λέγοντας ότι το ζήτημα δεν το ξεκίνησε η Νέας Δημοκρατίας, αλλά από τα στλέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή με τον Όλγα Γεροβασίλη να το διαψεύδει.

Παράλληλα, η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι στην προσευχή της Κυριακή, εμφανίστηκε ο κ. Ζεϊμπέκ μαζί με τον τον ψεδομουφτή κάτω από το πανό που αναγραφόταν «τουρκική μειονότητα της Θράκης».

Σε αυτό το γεγονός που ανέφερε η Σοφία Ζαχαράκη απάντησε η Όλγα Γεροβασίλη: «Γιατί η υποψήφια της Ν.Δ παραμονές των εκλογών φωτογραφιζόταν με τον πρόξενο και τον ψεοδομουφτή. Έχουμε εργαλειοποιήσει ένα ευαίσθητο θέμα».

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος παίρνοντας τον λόγο είπε: «Θα ήθελα να απευθυνθώ στους Έλληνες μουσουλμάνους και χριστιανούς και να τους πω ότι δεν τους σκεφτόμαστε μόνο στις εκλογές. Το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα που συνδυάζει τον πατριωτισμό με τα ανθρώπιναδικαιώματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου