Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021

Το νέο όριο για τους επιβάτες σε αυτοκίνητα και ταξί από Δευτέρα 25/1

 


Αλλάζει το όριο των επιβατών για τις μετακινήσεις με τα ταξί, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιάς, αλλά και με τα ΙΧ οχήματα, όπως είχε προ ημερών μεταδώσει το iEidiseis.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα δημόσιας υγεία, όπως αυτά περιγράφονται σε σχετικό ΦΕΚ που ακολούθησε των προχθεσινών ανακοινώσεων, για όσα ισχύουν από τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, σε κάθε αυτοκίνητο θα μπορούνα να επιβαίνουν δύο άτομα, πλην του οδηγού.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι πρότινος σε ταξί και ΙΧ οχήματα επιτρεπόταν η επιβίβαση μόνο ενός ατόμου, πλην του οδηγού, με μόνη εξαίρεση τα έκτακτα περιστατικά (ιατρική ανάγκη κλπ.).

Η νεότερη πρόβλεψη αναφέρει πως οι εξαιρέσεις στο όριο των δύο ατόμων αφορούν σε:

α.) για ανήλικα τέκνα η κατ'οίκον παραμονή των οποίων υπό την εποπτεία ανηλίκου είναι αδύνατη ή

β.) άτομο που χρήζει βοήθεια, για τη μετακίνησή του, από δεύτερο επιβάτη.

Επιπλέον, από τη Δευτέρα (25/1), ημερομηνίακατά την οποία τα παραπάνω τίθενται σε εφαρμογή, θα επιτρέπεται μέχρι τρία (3) άτομα πλέον του οδηγού να επιβαίνουν στα διπλοκάμπινα, μικτής χρήσης και τύπου ΒΑΝ οχήματα. Ξανά, η υπέρβαση του ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν ανήλικα τέκνα, η κατ' οίκον παραμονή των οποίων υπό την εποπτεία ενηλίκου είναι αδύνατη.

Δείτε όσα αναφέρει το σχετικό ΦΕΚ:

fek metakiniseis

Άμεση ενημέρωση τώρα και στο Google News - Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Αξίζει να αναφερθεί πως η επέκταση του ορίου επιβατών στα ταξί ειδικά, είχε προκαλέσει ζητηθεί έντονα τόσο από τους επαγγελματίες του κλάδου, όσο και από πολίτες, οι οποίοι επεσήμαναν το παράδοξο του να μην μπορούν δύο μέλη της ίδιας οικογένειας να επιβιβάζονται σε ένα ταξί.

Επισημαίνεται, επίσης, πως προαπαιτούμενο για τις μετακινήσεις των πολιτών εξακολουθεί να παραμένει το SMS στο 13033 ή η αντίστοιχη έγγραφη βεβαίωση και η χρήση της μάσκας, η εφαρμογή των προβλεπόμενων αποστάσεων κλπ.

Σε ισχύ εξακολουθούν να βρίσκονται, τέλος, το «απαγορευτικό» στις εκτός νομού μετακινήσεις αλλά και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

  • Όσοι πολίτες έχουν απορίες για θέματα που αφορούν στις επιτρεπόμενες μετακινήσεις μπορούν να καλούν και στο τηλέφωνο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας: 2131510932.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου