Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Βαρύ κλίμα σε ΝΔ και κυβέρνηση για την κρίση στο ποδόσφαιρο

Ποδοσφαιρικά «τραύματα» μετρά το Μαξίμου


Την πρώτη σοβαρή επικοινωνιακή και πολιτική της ήττα καλείται να διαχειριστεί η κυβέρνηση, καθώς η εισήγηση-βόμβα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και έθεσε το Μέγαρο Μαξίμου σε μία εξαιρετικά δύσκολη δοκιμασία.
Μάλιστα, ευρισκόμενος στο Παρίσι και βλέποντας πώς μία εισήγηση της ΕΕΑ μετατράπηκε σε μείζονα κυβερνητική κρίση με ανοιχτά μέτωπα και απειλή να... χωριστεί η Ελλάδα στα δύο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν σταμάτησε να μετρά πληγές: η ΝΔ έχασε έναν ευρωβουλευτή -δημοφιλέστατο στην Βόρεια Ελλάδα- ενώ ταυτοχρόνως άνοιξε μέτωπα και
με τις δύο βασικές ομάδες: τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Αυτό διότι η τροπολογία με την οποία η κυβέρνηση επιχείρησε να «φρενάρει» τον υποβιβασμό του «Δικέφαλου του Βορρά» και της Ξάνθης αφενός δεν ικανοποίησε τον ΠΑΟΚ, αφετέρου προκάλεσε την έκρηξη του Ολυμπιακού, ενώ σαν να μην έφταναν αυτά, έδωσε την αίσθηση μίας εκβιαζόμενης κυβέρνησης, που ασθμαίνει για να προλάβει τις εξελίξεις.
Πέραν αυτών, η απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να απουσιάσει από την ψηφοφορία, αλλά και οι ατυχέστατες διαρροές του Μεγάρου Μαξίμου που «έφεραν» την διαρροή από το περιβάλλον Σαμαρά ότι «δεν τού ζητήθηκαν και δεν θα μπορούσαν να τού ζητηθούν εξηγήσεις» έφερε στο προσκήνιο τη διχοστασία κορυφής στη ΝΔ, αφού για μία ακόμη φορά αναδείχθηκε πως ο πρωθυπουργός και ο πρώην πρωθυπουργός δεν περπατούν σε παράλληλους πολιτικούς δρόμους.
Ρήγματα
Η απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να διαμηνύσει ότι υπέρκειται της κομματικής πειθαρχίας, ως πρώην πρωθυπουργός, δοκίμασε τα νεύρα και την υπομονή του Μεγάρου Μαξίμου. Συν τοις άλλοις, έφερε στην επιφάνεια και τη διάσταση απόψεων που επικρατεί στη ΝΔ, καθώς η απουσία Σαμαρά από την ψηφοφορία για την τροπολογία έρχεται να προστεθεί στην απόφασή του να μην ψηφίσει στην προεδρική εκλογή, αλλά και να χαρακτηρίσει το ενδεχόμενο προσφυγής στη Χάγη ως «εκ των προτέρων συνθηκολόγηση».
Με δεδομένο, όμως, ότι συνομιλητές του Αντώνη Σαμαρά επιμένουν σε όσα είχε πει ο πρώην πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στον «Φιλελεύθερο» -ότι δηλαδή «δεν υπάρχει κακός λύκος» στα εσωκομματικά, φαίνεται ότι το πρόβλημα του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι άλλο: ότι πλέον, η κυβέρνηση βρίσκεται σε Συμπληγάδες, καθώς οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ είναι ισχυροί παράγοντες των μίντια, που πλέον έχουν περάσει απέναντι στην κυβέρνηση...
MATRIX 24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου